Ryhtiliike RKP:ssä – ”olisiko ehkä aika vaihtaa puheenjohtajaa?”

Björn Månsson on RKP:n Helsingin kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja ja entinen Hufvudstadsbladetin pääkirjoitustoimittaja. Hän sanoo Facebookissa, että puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin olisi pitänyt tukea kansanedustaja Anders Adlercreutzin äskettäin blogissaan esittämiä näkemyksiä maahanmuutosta. Hän kysyy, olisiko aika vaihtaa puheenjohtaja Henriksson toiseen.

Alkaa näyttää siltä, että Säätytalon neuvottelut lähestyvät käännekohtaansa juuri tämän maahanmuuttokysymyksen tiimoilta. Persut ovat ilmoittaneet, etteivät he mene hallitukseen, joka ei kiristä maahanmuuttoa. RKP:n ryhmänjohtaja Adlercreutz kertoi blogissaan, että Suomi tarvitsee kasvavaa määrää maahanmuuttajia välttääkseen näivettymisen. Hallitustunnustelija Petteri Orpo on toistaiseksi saanut kokoomuslaiset pysymään hiljaa, mutta se tiedetään, että juurikin kokoomuksessa on paljon Adlercreutzin lailla ajattelevia.

Hbl ja Vasabladet kirjoittavat tästä nokittelusta, mutta tiedän, että niiden jutut ovat Puheenvuoron porukalle maksumuurin takana. Månssonin Facebook-päivityksen kommenteissa asiaa pohditaan puolesta ja vastaan.

Tässä Månssonin ytimekäs päivitys:

”Efter att ha hört SFP-ledaren Anna-Maja Henriksson i tv-nytt måste jag protestera mot att hon inte försvarade gruppledaren Anders Adlercreutz blogg om det objektiva behovet av invandring.
Vore det måhända dags att byta partiledare?”

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu