Säätytalolla läpimurto vai fiasko? Veikkauksia otetaan vastaan

Persu Riikka Purran antamaan neuvottelujen aikarajaan on puoli tuntia. Iltalehti ja Hbl kertovat, että RKP suunnittelee illalle jonkinlaista kriisikokousta ja että ”turhautuminen” on vallalla. Tänään tai kaiketi viimeistään viikonloppuna päätetään se suuntaviivat, joilla Suomea lähivuosina hallitaan. Jos Kokoomus ja RKP eivät anna periksi persujen vaatimuksille maahanmuuton ja ilmastotavoitteiden suhteen, viikkoja jatkunut neuvottelurumba katkeaa ja peli alkaa monella tavalla alusta.

Tekisi mieli lähteä jo syyllisten etsintään, mutta kyllähän tässä se mahdollisuus on, että oikeistohallitus runnotaan tässä illan aikana vielä kasaan. Viikkoja kun on istuttu samoissa pöydissä neuvottelemassa jo valmiiksi tuttujen naamojen kanssa tulee varmasti monelle osallistujalle kiusaus hyväksyä mikä tahansa ratkaisu, että pitkäveteinen sanailu saadaan loppumaan. En voi olla ihailematta poliitikkojemme ja asiantuntijoidemmekin kärsivällisyyttä, jotka tätä myllyä päivästä toiseen ovat pyörittäneet.

Hallitusneuvottelija Petteri Orpo vaikutti eilen ruudussa kyllästyneeltä ja ehkä vähän rasittuneeltakin, mutta sen ymmärtää, sen verran suuressa vastuussa hän on ja ollut koko kevään.

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu