Sahra Wagenknechtin puolueelle ennustetaan lentävää lähtöä
Itäisestä Saksasta kuuluu kummia. Kommunisti -vähintään entinen- Sahra Wagenknecht on saamassa talvella perustetulle puolueelleen lentävän lähdön. Sachsenissa kannatus on 13 prosenttia ja Thüringenissä peräti 18 prosenttia. Näiden kahden osavaltion maapäivävaalit pidetään 1.9.
Valtakunnallisesti BSW:lle (Bündnis Sahra Wagenknecht) arvioidaan 6 prosentin kannatus, mikä on sekin jotakin vasta perustetulle puolueelle.
BSW:n ykkösteema on suhteiden lämmittäminen Venäjään ja Ukrainan aseavun lopettaminen. Wagenknecht on ehdottanut Naton lakkauttamista. Länsivastaisuutta Wagenknecht ehti oppia jo DDR:n SED-kommunistipuolueessa. Toinen teema on muukalaisviha, joka ajoi hänet lopuksi ulos die Linke-vasemmistopuolueesta.
BSW on ilmoittanut, ettei se suostu hallitukseen, joka hyväksyy uudet suunnitellut amerikkalaiset ohjukset Saksan maaperälle.
BSW kilpailee maahanmuuttovastaisten äänistä äärioikeistolaisen ja venäjä-mielisen AfD-puolueen kanssa. ”Vanhat puolueet” ovat hätää kärsimässä Thüringenissä, jossa AfD: n kannatus on 30 ja BSW:n siis 18 prosenttia. Demarit ja Vihreät ovat siellä sulaneet eniten.
Wagenknecht-ilmiö on ulkopuoliselle täysin käsittämätön. Hän on tehnyt kolmen miljoonan omaisuuden (Wikipedia) saarnaamalla kapitalismia vastaan eikä sekään näytä riittävän.
Monipuolinen on germaaninkin maailma. Ja siksi myös puoluekentässä laveutta.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, toivottavasti saadaan vielä ihan aidot natsit kenttää monipuolistamaan!
Ilmoita asiaton viesti
Niin on. Todella monipuolinen puoluekenttä, jossa riittää laveutta ja myös ajatusten ja päämäärien sakeutta. Venäjämielisistä puolueista pitäisi löytyä jokaiselle putinistinatsille oma mieleinen ehdokas äänestettäväksi, sillä valinnanvaraa tosiaankin on.
Sanoisin, että ylitarjontaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalipuheessaan Eisenachissa Wagenknecht vertasi itseään uskonpuhdistaja Martti Lutheriin. Meno alkaa olla kuin Trumpilla konsanaan.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueenkin on nimennyt itsensä mukaan. Luther taas tuskin aavisti, että tulevaisuudessa puhutaan luterilaisista.
Ilmoita asiaton viesti
Kaatuisipa se Putin lähiaikoina, niin lakeijatkin katoavat näköpiiristä.
Ilmoita asiaton viesti
Putinin kaaduttua hän saattaa osoittautua pyhäkoulun priimukseksi – verrattuna seuraajaansa, joka edustaa kovempaa linjaa.
Ilmoita asiaton viesti
No joo, tietynlainen ”lentävä lähtö” BSW:lle oli jo kesäkuun eurovaalit, kannatus 6,2 prosenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sitten väitetään että kommunisteja ei enää ole. Ainakaan meillä.
Ilmoita asiaton viesti
No ei meillä olekaan. Mutta kiva että se äärivasemmisto josta jaksat jauhaa löytyy edes Saksasta. Siis sinulle sikäli kiva että voit lohduttaa itseäsi sillä että et aivan kaikessa aivan pihalla ole.
Ilmoita asiaton viesti
Minkä näkösiä ne Kommunistit on?
Persut ainakin on lihavia ja rumia, ja aina päissään.
Kokoomuksesta en tiedä, en ole viitsinyt Palacessa käydä sen jälkeen kun heittivät ulos. Ei niillä kyllä isompaa hättää näyttänyt olevan,vähän hidas tarjoilu…
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän ne ihan ihmisen näköisiä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Tänään julkaistun kyselyn mukaan BSW:n valtakunnallinen kannatus on jopa 9,5 prosenttia ja AfD:n 19 prosenttia. Enemmistö saksalaisista haluaisi maahan uudet vaalit (Bild).
Ilmoita asiaton viesti
Muistutettakoon kuitenkin, että herra Hitler sai NSDAP:lleen korkeimmillaan peräti 43.9 prosentin kannatuksen. (5.3.1933, sen koommin ei sitten kyseltykään enää.) Joten sinne on vielä rutkasti matkaa.
Nämä Wagenknechtiläiset bolshevikit ja AfD eivät varmaan oikein kehtaa yhdistyäkään. (Koska siinä olisi molempien puolueiden johtoportailla jo vähän liikaa selittämistä.)
Toisaalta taas: täällä horisee vain yksi hullu yltiöoptimisti. Vajotkaa ihan rauhassa epätoivoon, älkääkä minusta välittäkö. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
No, paktin tekivät Neuvostoliitto ja natsi-Saksa aikoinaan, niin että miksei.
Ilmoita asiaton viesti
Saksalaiset rakastavat totalitarismia. Yhdessä yössä natsit, upseerit ja virkamiehet etunenässä, muuttuivat kommunisteiksi.
Outoa porukkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos vaihtoehtoina olivat kommunismin tunnustaminen tai pakkomuutto jonnekin päin laajaa Venäjää, ei ole yllättävää, että sankat joukot valitsivat kommunismin.
Venäläiset eivät juurikaan tunteneet armoa saksalaisia kohtaan vallattuaan Saksan itäiset osat.
Luin juuri Pertti Rönkön kirjan Aselevon maksumiehet, jossa kerrotaan Saksaan internoitujen suomalaismerimiesten kohtalosta toisen maailmansodan sodan viime metreillä.
Itäisen Saksan vallanneet venäläiset kohtelivat keskitysleireillä ja työpalvelussa olleita suomalaisia paremmin kuin saksalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
DDR oli malli ihannevaltiosta: puolet väestöstä valvoi toista puolta. Edes inhimillisessä Neuvostoliitossa ei päästy samaan.
Etuja siellä kytättiin, eikä Siperia enää Stalinin kuoleman jälkeen uhannut. Toki mielisairaala Bresun otettua vallan.
Ilmoita asiaton viesti
Liittokansleri Scholz oli aikoinaan tulipunaisena kelpo sossuna kovasti NATO a ja lännen tuhmia ydinaseita vastaan ja aina tietenkin NL n ”rauhan” asialla.
Mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin yhteistyö näiden ’ Wagenknechtlaisten ’kanssa toimii ?
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän ihan pihalla oleva fasistoidi ämmä tämä Wagenknecht.
Olis edes Schwarzenegger…
Ilmoita asiaton viesti
Puolueen menestys ei ole yllätys. Vanhat puolueet ovat poikkeuksellisen luutuneita. Lisäksi Wagenknecht sai äskettäin Ukrainan suunnalta erinomaista buustia (kaasuputkihässäkkä).
Esim. Saksan ydinasehyöky ei ole millään tavalla demokraattinen ilmiö. Kyseessä on tyypillinen listavaalimaan junailu, jossa ei kansalta kysytä. Suomen poliittista kehitystä 1990-luvun lopulta tähän päivään voikin kuvata sopeutumisella Keski-Euroopan listavaali-ilmastoon ja sen simuloimisella omassa äänestysjärjestelmässämme. Ruotsissa, jossa ollaan vielä lähempänä listavaalijrjestelmää, ilmiö näkyy vielä enemmän.
Eipä ihme, että Saksassa on niin suuri halukkuus käyttää laittomuusleikkuria uudehkoihin puolueisiin. Sikäläinen vaalijärjestelmä indusoi ”vallankumouksia”, jollainen on juuri nyt käsillä. Vanhat puolueet ovat yksinkertaisesti ajaneet liian pitkälle vanhoilla mandaateilla ja vanhentuneilla asetuksilla.
Ilmoita asiaton viesti
Wagenknecht on yhdessä kirjailija/toimittaja Alice Schwarzerin kanssa teettänyt gallupin saksalaisten suhtautumisesta Ukrainan sotaan. Sen mukaan 68 prosenttia haluaisi rauhanneuvotteluja ja 65 prosenttia lopettaisi asetoimitukset Ukrainalle, jos Venäjä suostuu aselepoon.
Ilmoita asiaton viesti