Saksan demareista ärähdys Suomenkin puolesta: itäinen Eurooppa ei ole Putinin vallan etupiha

Kun Suomen valtiojohto on hiljaa, Saksan Bundestagin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Michael Roth tyrmää suorasanaisesti Venäjän presidentti Vladimir Putinin pari päivää sitten esittämät uhkavaatimukset Deutschlandfunkin mukaan:

”Roth wies zudem die russische Forderung nach einem Stopp der Nato-Ost-Erweiterung zurück und nannte sie inakzeptabel. Das östliche Europa sei nicht der Vorhof der Macht von Präsident Putin. Werte wie Demokratie, Rechtsstaatlichkeit und Korruptionsbekämpfung seien im Kern das, was Europa ausmache.”

Roth sanoi, että vaatimus Naton itälaajenemisen pysäyttämiseksi ei ole hyväksyttävä. Itäinen Eurooppa ei ole presidentti Putinin vallan etupiha. Euroopan muodostavat demokratian, oikeusvaltion ja korruption vastaisen taistelun vastaiset arvot.

Puheenvuoron asiantuntijakaarti Lauri Kiiskin johdolla on epäillyt Saksan ja erityisesti Saksan demareiden olevan Putinin taskussa. Totuuden nimissä on myönnettävä, että Saksassa on myös Gerhard Schröderin ja Rolf Mützenichin kaltaisia demareita, jotka olisivat heti valmiita neuvotteluihin Putinin kanssa. Mutta lähdetään siitä, että Rothin linja voittaa, kun uusi liittokansleri Olaf Scholz pääsee kunnolla muotoilemaan idänpolitiikkaansa.

https://www.deutschlandfunk.de/spd-aussenpolitiker-roth-der-streit-in-der-eu-ist-das-groesste-geschenk-was-wir-putin-bereiten-koenn-102.html

+7
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu