Saksan korkein upseeri pitää mahdollisena Venäjän hyökkäystä Suomeen

…vain yhtenä monista muista mahdollisista Venäjän hyökkäyskohteista, mutta kuitenkin. Saksan armeijassa on huomattu Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen aiheuttama muutos Suomen aiemmin puolueettomuutta muistuttaneeseen asemaan. Venäjän hyökkäyksellä ”Suomen rajan yli” tuskin olisi spekuloitu kenraalitasolla missään ennen viime kevättä.

Kenraali Eberhard Zorn on tosiaan Saksan korkea-arvoisin sotilas. Hänen tittelinsä on rauhantahtoiselle Saksalle tyypillisesti ”Generalinspekteur” eli ei suinkaan mikään taisteluun komentaja – ainakaan normaalioloissa.

Zorn katsoo, että Putinilla on EDIT: ”kyvyt” (Fähigkeiten) toisen rintaman avaamiseen länttä vastaan Suomessa ja muualla. Venäjän maayksiköistä on hänen mukaansa 60 prosenttia sidottuina Ukrainan sotaan, mutta laivastossa ja ilmavoimissa on vielä käyttämätöntä kapasiteettia. ”Jos Putin järjestäisi yleisen liikekannallepanon, ei hänellä olisi miehistön riittävyydessä ongelmia,” Zorn varoittaa.

Zorn ei näe, että Ukrainassa olisi meneillään oikea vastahyökkäys (Gegenoffensive). Siihen Ukraina tarvitsisi Zornin mukaan 3 vastaan 1-ylivoiman.

Zornin mukaan Ukrainalle ei saa luovuttaa Saksasta enää lisää aseita: ”Minun neuvoni on todella se, että tunnustamme tosiasiat. Kaiken mitä luovutamme, tarvitsemme takaisin. (…) Tehokas pelote edellyttää meiltä riittävää voimaa. Kumppanimme laskevat meidän varaamme.”

Tänään ja huomenna Berliinissä pidetään Bundeswehrin tapaaminen, jossa Zornin lisäksi puhuvat myös puolustusministeri Christine Lambrecht ja liittokansleri Olaf Scholz.

https://m.focus.de/politik/ausland/eberhard-zorn-bundeswehr-general-warnt-vor-zu-grosser-euphorie-ueber-ukrainische-militaer-erfolge_id_146622564.html

+1
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu