Seitsemän pietarilaista valtuutettua syyttää Putinia maanpetoksesta ja vaatii hänen erottamistaan

Seitsemän rohkeata pietarilaista paikallispoliitikkoa syyttää presidentti Vladimir Putinia maanpetoksesta duumalle osoittamassaan vetoomuksessa. Kirjelmää on käsitelty Smolninskojen valtuuston kokouksessa ja sen puolesta äänesti seitsemän valtuutettua. Tämä oli kuulemma ”enemmistö.”

Kirjelmässä syytetään Putinia omien sotilaiden tappamisesta ja invalidisoimisesta Ukrainassa. Suomikin mainitaan, kun todetaan Naton laajentuneen itään Putinin sodan seurauksena.

Kapinakenraaleina Twitterissä esiintyvät nuoret valtuutetut Dimitri Paljuga ja Nikita Juferev, joka näyttää olleen jo aiemmin Venäjän viranomaisten hampaissa mielipiteittensä takia. Laitetaan tähän vielä muiden uskaliaiden sukunimet, jotka löytyvät Twitteristä: Baltrukov, Kiseleva, Kuznetsova, Polujkov, Tshebotar. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kaikki mainitut joutuvat nopeasti suuriin vaikeuksiin.

Pietari on ollut kautta historian vallankumouksellisen toiminnan keskus Venäjällä. Lännen kannattaa edistää ja tukea kaikin mahdollisin tavoin Putinin syrjäyttämiseen tähtäävää toimintaa myös Venäjällä, koska se on todennäköisesti ainoa tapa, jolla sota Ukrainassa voidaan lopettaa ja voittaa. Siksi ei itärajan sulkemiselle: Suomen reitti on pietarilaisille henkireikä, tapa päästä pois edes hetkeksi sorrosta ja vainosta.

+6
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu