Seppo Rädyn ja Jussi Halla-ahon ”geneettiset palikat” – Mestarin ajatuksia urheilusta

Internetin pimeimmistä syövereistä löytyy vielä Jussi Halla-ahon blogikirjoitus vuodelta 2005, jossa hän pohtii suhdettaan urheiluun ja rotuihin. Uskokaa tai älkää, tämä kaveri johtaa tänä päivänä Suomen suurinta puoluetta ja Kokoomuksen rahoittajat aikovat nostaa hänet pääministeriksi. Näin Halla-aho:

”Vaikka rationaalisena olentona tiedänkin, ettei ole mitenkään minun ansiotani, jos joku Seppo Räty voittaa olympialaisissa, hänen voittonsa tuntuu hyvältä, koska Seppo Räty on rakennettu samoista etnokulttuurisista ja geneettisistä palikoista kuin minut. Näin ollen Seppo Räty muistuttaa minua siitä, että vaikka olemme syrjäinen ja pieni kansa, niillä aineksilla, joista minut on veistetty, on mahdollista pärjätä suuressa maailmassa. Jos joku Wilson Kirwa voittaisi jotain jossakin, hänessä ei olisi mitään, mihin voisin samaistua. Ei minusta tuntuisi siltä, että suomalainen on voittanut jotakin. Kirwa olisi edelleen afrikkalainen musta, maksimaalisesti minusta eroava, jonka selässä jostakin syystä olisi Suomen lippu.”

Saako sanoa rasistiksi? Surullisinta on, etteivät rotutohtorin puheet ole vanhemmalla iällä yhtään pehmenneet.

Ihmetteleekö joku vielä, miksi persut ovat Suomen jalkapallojuhlissa kuokkavieraita? Tässä toinen lainaus tuosta kirjoituksesta:

”Arvostellessaan nykymuotoista monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa saa usein kuulla kysyttävän, että miksi Suomea edustavien maahanmuuttajaurheilijoiden mitalit kelpaavat rasisteille, ellei maahanmuutto muuten kelpaa. (Muutettavat muuttaen tämä pätee mihin tahansa annettuun Euroopan maahan.) Tällä suvaitsevainen saa useimmat kriitikot hiljaiseksi, koska olisi kertakaikkisen epäkorrektia sanoa, etteivät ne mitalit kelpaakaan. Sanon kuitenkin, etteivät uussuomalaisten mitalit oikein kelpaa minulle. Tämä ei liity maahanmuuttajien ihonväriin vaan siihen, mikä minun mielestäni on maajoukkueurheilun essenssi ja ontologia.”

Mikä on Halla-ahon mielestä urheilun ”essenssi ja ontologia?” Sama kuin Adolf Hitlerin, joka raivosi Berliinin olympialaisissa Jesse Owensin ”geneettisten palikoiden” takia? Suomen kansa tietää kyllä vastauksen tuohon kysymykseen, mutta monet silti säestävät tuota pelleä.

Urheilusta kiinnostumattomienkin kannattaa lukea Jussi Pullisen analyysi päivän Hesarista:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006311056.html

En linkitä Halla-ahon roskaan, saatte itse googlettaa sen esille.

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu