Sofia Sapega ja Raman Pratasevitsh – milloin pyöveli Lukashenka vapauttaa heidät?

Otsikoissa ovat tänään kansainväliset pakotteet, joilla maailman demokraattinen yhteisö yrittää saada diktaattori Lukashenkaa ja hänen johtamaansa Valko-Venäjää kuriin. Äsken uutisoitiin, että YK: alainen ilmailujärjestö ICAO tutkii Ryanairin konekaappausta. Tiedossa on ennennäkemätöntä haittaa kansainväliselle lentoliikenteelle. Siitä ei hyödy kukaan.

Sapegan väitetään ”doxanneen” silovikkien ja muiden viranomaisten yhteystietoja nettiin kaikkien nähtäville. Mitään syytteitä häntä vastaan ei ole nostettu, mutta pidätys jatkuu Minskissä. Eilen Pratasevitshin asianajajaa Aleksandr Filandrovitshiä ei päästetty hänen luokseen.

Asiat suurvaltasuhteissa ovat menossa huonoon suuntaan. Venäjä on kieltämässä Vzgljad-lehden mukaan alueeltaan kolmen ei-valtiollisen saksalaisen järjestön toiminnan: ”Речь идет об организациях «Форум русскоязычных европейцев» (Forum Russischsprachiger Europaer), «Центр либеральной современности» (Zentrum fur die Liberale Moderne) и «Немецко-русский обмен» (Deutsch-Russischer Austausch).”

Kun keskustelu joka tapauksessa rönsyilee täällä Puheenvuorossa, tässä blogissa saa Venäjän ja lännen välisten suhteiden lisäksi keskustella myös Kouvolaa kuohuttavasta Villikan tapauksesta.

https://vz.ru/politics/2021/5/28/1101436.html

+1
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu