Suurlähettiläs Kuznetsov: Viha on hyvä renki mutta huono isäntä

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho yllyttää Facebookissa venäläisten tappamiseen. Ei siis suoranainen ihme, että Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov avasi sanaisen arkkunsa ja liittyi suomalaiseen keskusteluun.

En löytänyt Facebookista Kuznetsovin lausuntoa kokonaisuudessaan, mutta mennään niillä vähillä sitaateilla, joita Ilta-Sanomissa on.

Toimin nyt tässä ihan tieten tahtoen ”Venäjän agenttina” siinä mielessä, että levitän Kuznetsovin sanomaa ja toivon sille näkyvyyttä. ”Viha on hyvä renki mutta huono isäntä” on suurlähettilään pääviesti. Hänen mukaansa ”kehotukset vieraan valtion kansalaisten tappamiseen eivät herätä muita tunteita kuin inhoa.” Sitä en ymmärrä, miksi hän painottaa vieraan valtion kansalaisia. Kehotus oman maan kansalaisten tappamiseen olisi yhtä tuomittava.

Halla-aho sanoo Ilta-Sanomille, että hän puhuu vain venäläisten sotilaiden tappamisesta. Hän ei kuitenkaan ole poistanut tai muuttanut Facebook-postaustaan, jossa hän puhuu myös yleisesti venäläisten tappamisesta. Sanasta miestä, sarvista härkää, mutta on hyvä, että omatunto edes aavistuksen kolkuttaa.

Minussa Halla-ahon murhanhimoiset puheet eivät herätä niinkään inhoa vaan sääliä. Kuka tahansa voi raivotilassa möläyttää typeryyksiä, mutta tältä kaverilta näyttää puuttuvan kokonaan kyky palata maan pinnalle ja korjata virheitään. Siksi meidän tulee olla hereillä, kuten entinen Supon päällikkö Seppo Tiitinen Markku Jokisipilän toissavuonna julkaistussa kirjassa sanoo: ”Pitäisin kyllä varmistimen poistettuna niin Halla-ahon kuin puolueenkin kannalta periaatteella ei vara venettä kaada.”

https://www.verkkouutiset.fi/a/seppo-tiitisen-hurja-lausunto-han-on-pelottavin-politiikassa-tapaamani-hahmo/#c2555155

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009318638.html

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu