Trump edelleen rinnakkaistodellisuudessaan – Yhdysvallat vaikeuksissa

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump twiittailee edelleen voittaneensa kaksi viikkoa sitten pidetyt presidentinvaalit, vaikka todellisuudessa ne voitti Joe Biden yli viidellä miljoonalla äänellä ja valitsijamiesäänin 306-232. Trumpin ison rahan lakimiesarmeija tekee kuitenkin kaikkensa levittääkseen päämiehensä virheellisiä väitteitä julkisuuteen. Yhdysvaltain kokoisessa maassa on paljon porukkaa, jotka ottavat Trumpin disinformaation todesta. Tunteet kuumenevat ja uskoa demokratiaan testataan.

Lakeihin ja käytäntöihin perustuva vallanvaihtoprosessi Trumpin hallinnolta uudelle Bidenin hallinnolle on jo viivästynyt. Sen aloittaminen olisi tärkeää esimerkiksi koronan hallinnan kannalta, kun lähes koko Yhdysvallat on koronatartuntojen ja sairaalatapausten kannalta jyrkästi nousevalla käyrällä. Päivittäisten koronatapausten määrä on parissa viikossa noussut 80 tuhannesta 150 tuhanteen. Yhdysvaltain viranomaisilla on haasteenaan järjestää ja valvoa koronarokotteiden jakelua jo lähikuukausina.

Trump on linnoittautunut Valkoiseen taloon ja perunut jopa tavanomaisen Thanksgiving-matkansa Floridan ”mökilleen” Mar-a-Lagoon ensi viikon lopulta. Naureskelimme pari viikkoa sitten Facebookissa valkovenäläistä skenaariota, jossa Trump poseeraa Valkoisen talon pihalla poikansa kanssa rynnäkkökiväärit kädessä diktaattori Lukashenkan tyyliin. Nyt ei tuokaan enää naurata.

Onneksi Biden on rauhallinen ja kokenut poliitikko, jolla on hyvät suhteet myös Trumpin republikaanipuolueeseen. Bidenillä on aikaa odottaa ja varmistaa, että vallanvaihto tapahtuu perustuslaissa säädettyä tietään. Ero Valko-Venäjään on viimeistään siinä, että Yhdysvaltain media ei ole Trumpin valvonnassa tai hiljennettävissä.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329054683441278977

 

+10
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu