Ukrainan Saksan suurlähettiläs: kaikki venäläiset ovat vihollisiamme

”Doch, es stimmt. Alle Russen sind unsere Feinde. Solange dieser russische Staat einen Vernichtungskrieg gegen die Ukrainer führt. Punkt” – ”Kyllä, se on totta. Kaikki venäläiset ovat vihollisiamme. Niin kauan kun Venäjän valtio käy tuhoamissotaa ukrainalaisia vastaan. Piste.

Näin Ukrainan kiistelty Saksan suurlähettiläs Andrij Melnyk vastasi twiittiini, jossa väitin, etteivät kaikki Saksaan Putinin liikekannallepanoa pakenevat venäläiset ole automaattisesti Putinin kannattajia. Aiheesta on syntynyt Twitterissä kiivas keskustelu, jossa Melnyk saa osakseen kovaa arvostelua. Kännykkä piippaa tässä koko ajan kun kirjoitan.

Kyllähän tuo on diplomaatilta käsittämätön lausunto. Monet ovat sitä mieltä, että kyseessä on ”Volksverhetzung” – kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Mutta kuten olemme Suomessakin huomanneet, tuota pykälää ei helmikuun 24 päivän jälkeen ei näköjään sovelleta venäläisiä koskevaan kielenkäyttöön.

Kun Ukrainan hallitus pääsee tänä päivänä kasvavassa määrin vaikuttamaan Itä-Euroopan maiden politiikkaan, tämä on Suomenkin venäläisvähemmistön kannalta huono uutinen. Väitän, että jos ylin päällikkömme Volodymyr Zelenski ei olisi vaatinut EU:hun viisumikieltoa venäläisille, sellaista ei EU:ssa edes harkittaisi.

https://twitter.com/MelnykAndrij/status/1572950930097668096

+2
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu