Uniperin pelastuspaketti valmis? – osakekurssi maanisessa nousussa

Viimeiset uutiset Saksasta kertovat, että kriisiyhtiö Uniperin pelastuspaketti olisi viittä vaille valmis. Saksan valtio todennäköisesti sijoittaa yhtiöön 5-10 miljardia euroa ja saa siitä 15-30 prosentin omistusosuuden. Tämä rauhoittaisi tilanteen ja pesisi puhtaaksi suomalaisten päättäjien tyrimiset, joilla puolueet laidasta laitaan herkuttelevat julkisuudessa.

Uniperin osakekurssi oli tätä kirjoitettaessa noussut aamusta 19,04 prosenttia (!). Saksassa voi joku ajatella, että Saksan veronmaksajat ovat muutamassa tunnissa rikastuttaneet Suomen valtiota sadoilla miljoonilla euroilla.

Kokoomus ja persut vaativat edelleen Uniperia konkurssiin, jossa suomalaisten sijoitukset haihtuisivat silmänräpäyksessä savuna ilmaan. Onneksi Saksassa ei juurikaan lueta Suomen lehtiä.

Uniperin kurssinousu ei kylläkään välttämättä johdu pelastuspakettia koskevista vuodetuista tiedoista. Todellinen syy Saksan pörssirallille lienee se, että ”lähteet” kertovat Vladimir Putinin avaavan huomenna maakaasuhanansa ainakin osittain. Tämähän on sinänsä häpeällistä. Odotan teiltä, arvoisat kommentoijat, asiaan liittyviä moraalisia pohdintoja.

https://www.manager-magazin.de/unternehmen/uniper-aktie-mit-kurssprung-bund-vor-einstieg-beim-energiekonzern-a-dbf6ee89-8b41-42a4-a003-f06d86e3c4a5#ref=rss

https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/ukraine-krieg-insider-wieder-gas-durch-nord-stream-1-aber-putin-droht-mit-dauerhaft-reduzierten-mengen/28521794.html

+8
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu