Uusi Suomi: Venäläisten viisumien täyskielto repii EU:n jäsenmaita – FT

Muuten hyvä uutisjuttu Uuden Suomen Teppo Ovaskaiselta, mutta siitä jäi pois ehkä hämmästyttävin Financial Timesin eilen esittämä väite. Suomi yhdessä Baltian maiden ja Puolan kanssa on FT:n mukaan valmis kieltämään kaikilta venäläisiltä maahanpääsyn ”turvallisuusssyistä” myös siinä tapauksessa, että Venäjän kansalaisella on esittää rajalla jonkun muun Schengen-maan myöntämä viisumi.

Tämä räjäyttäisi 30 vuotta rakennetun Schengen-järjestelmän kertaheitolla ilmaan. Hallitus tietää hyvin, ettei venäläisten ostosmatkailijoiden Suomessa oloon tai kauttakulkuliikenteeseen muun Euroopan kohteisiin liity turvallisuusnäkökohtia, ainoastaan Twitter-trollien kateuden sävyttämää mielipahaa venäläisten autoista ja kielestä, jonka moni varmasti sekoittaa ukrainaan. Mutta kun EU-oikeuden vastaisten toimenpiteiden tielle on lähdetty, on sieltä vaikea päästä poiskaan.

MTV3 ei ollut tavoittanut eiliseen Kymmenen uutisten juttuunsa ulkoministeri Pekka Haavistoa kommentoimaan viisumiasiaa. Ymmärrän sen hyvin, ihmisoikeuksien ja eurooppalaisen sääntöpohjaisen järjestelmän kannattajalle hallituksen äkillinen suunnanmuutos on varmasti vaikea.

Virolaiset suunnittelevat venäläisten Virossa omistamien kiinteistöjen takavarikointia tai pakkolunastamista, niitä on Viron yleisradioyhtiön mukaan 41.000. Kohta joku keksii tästä vaalivaltin Suomeenkin, venäläisethän voivat mökeillään vaikka puhua venäjää keskenään.

https://news.err.ee/1608698233/russian-citizens-own-over-41-000-properties-in-estonia

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ft-eu-vaikeuttamassa-venalaisten-viisuminsaantia-tayskielto-repii-jasenmaita/6f78845d-b850-40eb-bfeb-ad3a48266591

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu