Venäjällä lokakampanja Haaviston tavanneita oppositiopoliitikkoja vastaan – Suomi mainittu ”todellisena sotilaallisena vihollisena”

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapasi maanantaina Venäjän vierailullaan kaksi venäläistä oppositiopoliitikkoa ja kansalaisjärjestöjen edustajia Suomen pääkonsulaatissa Pietarissa. Tästä on nyt Venäjän valtiollinen media ja muutama poliitikkokin vetänyt valtavan herneen nenäänsä, Suomessakin MV-lehti.

Pietarin kaupunginvaltuutettuja Maksim Reznikiä ja Boris Vishnevskiä syytetään nyt”ulkomaisiksi agenteiksi” ja ”isänmaan pettureiksi” ja syyttäjäviranomaisen tutkinta tuosta ”salaisesta” kokouksesta on kaiketi jo vireillä. Rangaistuksia ja erottamista Pietarin kaupunginvaltuustosta on vaatinut homovainostaan tunnetuksi tullut vihapropagandisti ja duuman jäsen Vitali Milonov, sekä ilmeisesti duuman puolustuskomitean jäsen Frants Klintsevitsh ja duuman jäsen Jevgeni Fedorov. ”Salaisen” kokouksen on tuominnut myös Venäjän liittoneuvoston jäsen Sergei Tsekov.

Valtiollisen FAN-TV:n videobloggari ”Se sama Smakotin” lataa, että Reznikin ja Vishnevskin toiminta on maanpetturuutta, koska Suomi on Venäjän ”todellinen sotilaallinen vihollinen.” FAN-TV oli kameroineen tekemässä reportaasia maanantai-iltana Suomen konsulaatin edestä.

Tämä on varmaankin se näpäytys, jota Suomenkin putinistit ovat viralliselta Venäjältä odottaneet. Nyt voidaan lähteä kampittamaan Haavistoa ja hallitusta entistä suuremmalla innolla.

https://riafan.ru/1388848-predateli-rodiny-tot-samyi-smakotin-fan-tv?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Edit: Smakotinin videoblogilla on sarkasmivaroitus, mikä antaa nätisti mahdollisuuden monenlaisiin tulkintoihin hänen puheistaan. Hän vaatii naama peruslukemilla rangaistusta Reznikille ja Vishnevskille, mutta viesti saattaa nyt olla joku toinenkin, samoin Suomen ”vihollisuuden” suhteen…. Onko Smakotin se kaikkein pahin maanpetturi, tämä kysymys jää hienosti roikkumaan ilmaan.

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu