Venäjän armeijan lehti varoittaa Suomea Natosta – ”Hyvästi Suomi?”

En yleensä käytä lainkaan google-kääntäjää, mutta tässä kohtaa se näyttää toimivan hyvin. Venäjän armeijan lehti Zvezda aloittaa melko uhkaavan juttunsa näin: ”Vaihtaako Suomi Venäjän naapurimaiden hyvin ruokitun ja rauhallisen elämän Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten rautaiseen ja erittäin vaaralliseen syleilyyn?” Otsikko on ”Hyvästi Suomi?”

Jutussa käydään läpi Suomen lisääntyvää yhteistyötä Naton kanssa. Tietoja ovat antaneet ”suomalainen toimittaja Peter Liskola” ja dosentti Johan Bäckman. Tässä oma käännökseni jutun viimeisestä kappaleesta:

”Haluavatko suomalaiset sotaa?

Isossa kuvassa ei kannata elätellä illuusioita: Suomen puolustusvoimat on rakennettu, aseistettu ja varustettu Pohjois-Atlantin liiton standardien mukaisesti. Päällystölle on kertynyt laaja kokemus yhteistyöstä Naton jäsenten kanssa heidän menetelmiensä ja strategioidensa mukaisesti. Joten organisatorisesti ja teknisesti Nato-blokkiin liittyminen on muutaman kuukauden ellei muutaman viikon kysymys. Pelissä ovat kuitenkin ylimääräinen puolustustaakka (tarve nostaa sotilasbudjettia 1,5 prosentista 3 prosenttiin, kuten Yhdysvallat ja Bryssel vaativat) ja täysin pilalle menneet suhteet Venäjään, kahdenväliset taloudelliset suhteet, joista suomalaiset ovat saaneet ja yhä saavat huomattavaa hyötyä. Kannattaako ottaa riski?”

Samaan aikaan kansanedustaja Veronika Honkasalo twiittaa: ”Kansanedustajille tulee nyt massoittain sähköposteja elpymispaketista. Viestien määrä poikkeuksellinen. Osa selkeästi masinoitua, eikä kaikki tilit taatusti aitoja. Disinformaation aikana olisi tärkeää tutkia massapostituksen taustat, tekijät ja reitit.”

https://twitter.com/veronikahonka/status/1387657801057685504

Näyttää siltä, että hallituskriisin heikentämä Suomi on nyt venäläisten informaatio-operaatioiden kohteena monella rintamalla.

https://zvezdaweekly.ru/news/20214271026-rJ454.html

 

+15
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu