Viron EKRE-puolueella kovat panokset vaalitaistelussa – vaatii turvallisuusasiantuntijan välitöntä erottamista Riigikogusta

Marko Mihkelson on kaikkialla maailmassa tunnettu turvallisuusasiantuntija ja Viron parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. Hän edustaa pääministeri Kaja Kallasin Reformipuoluetta, joka on Viron suurin.

Mihkelsonin puoliso on käynyt läpi vuosia kestäneen repivän huoltajuuskiistan lastensa isän kanssa. Sen yhteydessä lasten isä on väittänyt, että Mihkelson olisi ottanut sopimattomia valokuvia huoltajuuskiistan kohteena olevista lapsista. Lasten isä ja hänen uusi puolisonsa ovat yrittäneet saada viranomaisia ja mediaa tutkimaan asiaa. Mihkelson sanoo, että hän on elänyt tällaisen ”terrorin” kohteena jo kolme vuotta.

”Kauheaa, kuvottavaa pedofiliaa,” jyrisee populistipuolue EKREn puheenjohtaja Martin Helme tänään puolueensa Uued Uudised-lehdessä. Hän katsoo, ettei Mihkelson voi jatkaa Viron parlamentissa Riigikogussa ja että hänet tulee erottaa sieltä jo ennen maaliskuun vaaleja. Helmen mukaan se, että monet ovat jo pitkään tienneet asiasta, mutta eivät ole tehneet mitään, on oma skandaalinsa. ”Kuulutaanko samaan vapaamuurarilooshiin? Ollaanko myös lasten hyväksikäyttäjiä?,” hän kyselee.

Asiasta ovat kirjoittaneet Viron suurista lehdistä Postimees ja Eesti Päevaleht, mutta niiden jutut ovat maksumuurin takana. Mihkelson syyttää kohusta juuri Postimees-lehden uutta päätoimittajaa Priit Hõbemägeä, aiempi päätoimittaja ei syytöksiä julkaissut. Viron yleisradioyhtiö ERR näyttää miettivän, miten Helmen viimeiseen pedofiilisyytökseen tulee suhtautua, se ei ole ainakaan vielä julkaissut siitä uutista.

Vaalitaistelu ei tästä enää paljon repivämmäksi voi mennä. Virosta rantautuu tänä päivänä moni ilmiö ja asia Suomeen, toivottavasti ei sentään tällainen politiikan teko.

https://news.err.ee/1608769153/papers-marko-mihkelson-took-inappropriate-pictures-of-a-child

https://www.postimees.ee/7635887/marko-mihkelson-raagib-juhtunust-oma-versiooni

+1
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu