He eivät välitä

Ajattelin kirjoittaa blogin aiheesta, joka on vaivannut minua jo jonkin aikaa. Muistatteko kun Valtteri niminen pikkupoika jäi pysäkille vuonna 2016 ja presidentti järkyttyi? Valtteri ei ollut mikään tavallinen pikkupoika, hänet oli adoptoitu Suomeen Etelä-Afrikasta. Entä muistatteko kun turvapaikanhakijana Suomeen tullut afgaani poltti elävältä porilaisen teinitytön vuonna 2015? Muistatteko kun niin ikään turvapaikanhakijana Suomeen tullut irakilainen surmasi Porissa kihlattunsa vuonna 2019? Entä muistatteko kun irakilainen turvapaikanhakija surmasi nuoren naisen Hämeenlinnassa hyvin brutaalilla tavalla vuonna 2020? Muistatteko kun joukko maahanmuuttajia hakkasi suomalaisen nuoren miehen Helsingissä hengiltä ilmeisesti vain huvikseen vuonna 2020?

Muistatteko järkyttyikö presidentti? Oliko silloin mitään mielenilmaisuja, tai antoiko pääministeri tai sisäministeri televisiossa lausuntoja ääni väristen siitä miten pahin on nyt tapahtunut ja tälläistä ei saa tapahtua enään koskaan uudelleen – Minä en muista. Minä muistan ainoastaan korvissa humisevan hiljaisuuden.

Oletko koskaan miettinyt miksi poliitikot, virkamiehet ja media ovat hiljaa? Se johtuu siitä että he eivät yksinkertaisesti välitä. He välittävät vain jos uhrina on jokin vähemmistöön kuuluva henkilö tai muu ns. haavoittuva ryhmä. Tiedätkö miksi he eivät välitä? Se johtuu siitä että vähemmistöjen tekemät rikokset eivät edesauta heidän omaa agendaansa. Toisin sanoen, heidän mielestään jotkut ihmiset ovat hieman arvokkaampia kuin toiset. Heitä kiinnostaa kyllä jos sinä olet ilkeä vaikkapa netissä, heitä kiinnostaa lasten loruissa ja karkkipapereissa olevat piiloviestit joita niissä ei oikeasti edes ole. Koska he eivät välitä kantaväestön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta kissan hännän vertaa, sinun oma vastuusi itsestäsi ja muista korostuu.

Miten sinun sitten tulisi menetellä? Voit esimerkiksi hieman nostaa omaa varuillaanoloastettasi. Urbanisoitunut ihminen on menettänyt kaikille muille nisäkkäille ominaisen kyvyn olla varuillaan. Silloin kun ihminen eli vielä metsästyksestä ja kalastuksesta, epäluuloisuus kaikkia muita kohtaan oli ihmisen paras henkivakuutus. Älkää kuitenkaan käsittäkö minua väärin. Voit edelleen olla ystävällinen, kohtelias ja avulias muita ihmisiä kohtaan. Se ei maksa sinulle mitään eikä se ole sinulta pois. Ole kuitenkin tarvittaessa valmis toimimaan jos aihetta ilmenee. Jos joku katsoo oikeudekseen käyttäytyä sinua kohtaan kuin eläin, muista että eläinten kanssa pätevät eläinten säännöt. Eli summa summarum, pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi sillä järjestelmä ei ole sinun puolellasi – He eivät sinusta välitä.

 

Tämän blogin mielipiteet ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä edusta perussuomalaiset -nimisen puolueen näkemyksiä.

jounitirkkonen

Olen keravalainen kaupunginvaltuutettu. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009. Ammatiltani olen sairaanhoitaja. Harrastan mm. reserviläistoimintaa. Sähköpostiosoite: <a href="mailto:jouni.tirkkonen@kerava.fi">jouni.tirkkonen@kerava.fi</a> YouTube kanava löytyy tästä linkistä: <a href="https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2p_6fcg" title="https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2p_6fcg">https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu