Valtuustoaloite 1.2.2021.

Tein seuraavan valtuustoaloitteen Keravan kaupungin ja ELY -keskuksen välisen pakolaissopimuksen purkamiseksi Keravan kaupunginvaltuustossa 1.2.2021:

Keravan kaupunki teki joulukuussa 2015 ELY-keskuksen kanssa sopimuksen, jonka mukaan kaupunki vastaanottaa 25 pakolaista kolmen vuoden välein. Keravalle muuttaa tämän lisäksi vuosittain myös oma-aloitteisesti turvapaikan tai oleskeluluvan saaneita henkilöitä. Keravalla maahanmuuttajien määrä asukkaista oli vuonna 2019 11,6 %. Uudellamaalla ainoastaan Vantaalla on enemmän prosentuaalisesti maahanmuuttajia. Järvenpäässä vastaava luku oli 5,9 % ja Tuusulassa 5,8 %.

Kotouttamispalvelut sekä muut heille kuuluvat palvelut rasittavat kunnan taloutta, riippumatta siitä muuttavatko he oma-aloitteisesti vai sopimuksen perusteella. Kerava on juuri tehnyt historiallisen huonon taloudellisen tuloksen ja huonot ajat tulevat jatkumaan myös tulevaisuudessa. Tilastojen valossa Keravan tulisi irtaantua kaupungin ja ELY-keskuksen välisestä pakolaisten vastaanottosopimuksesta. Se että valtio korvaa osan kustannuksista tietyn ajan (3-4 vuotta), on kokonaisuuteen nähden merkityksetöntä.

Me allekirjoittaneet ehdotamme, että kaupunki irtisanoo Keravan kaupungin ja ELY-keskuksen välisen pakolaisten vastaanottosopimuksen.

jounitirkkonen
Perussuomalaiset Kerava

Olen keravalainen kaupunginvaltuutettu. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009. Ammatiltani olen sairaanhoitaja. Harrastan mm. reserviläistoimintaa. Sähköpostiosoite: <a href="mailto:jouni.tirkkonen@kerava.fi">jouni.tirkkonen@kerava.fi</a> YouTube kanava löytyy tästä linkistä: <a href="https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2p_6fcg" title="https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2p_6fcg">https://www.youtube.com/channel/UCu-YAM7mle3avjPt2...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu