Hävittäjämiljardit kuntapalveluihin
Täystyrmään poliittisen eliitin kuntapolitiikan. Esitän hävittäjämiljardit käytettäväksi kuntapalveluihin. Nyt tarvitaan todellista kansanvaltaa edistämään työntekijöiden hyvinvointia kunnissa
Kuntiin tarvitaan lisää työpaikkoja ja ihmiset tarvitsevat työtä! SKP:n kuntavaalitavoite on luoda lisätyöpaikkoja kuntiin. Töissä kunnalla ja kaupungilla tarkoittaa sitä, että ollaan töissä omassa, kaikkien kuntalaisten yhdessä omistamassa yhteisesti päätettyjä ja reiluja toimintatapoja ja tavoitteita noudattavassa yrityksessä. Puhalletaan samaan yhteiseen hiileen!
Suomessa kunnat ovat tärkeässä asemassa työpaikkojen luonnissa ja työllisyyden edistämisessä. Paras tapa kunnille hoitaa työllisyyttään on järjestää suurin osa palveluistaan itse, työllistäen näin kuntalaisia ja vahvistaen paikallistaloutta. Siksi hävittäjämiljardit kuntatyöllisyyttä edistämään!
Poliittisen eliitin käynnissä olevat säästötoimet kunnissa vähentävät nyt jatkuvasti vakituisia työpaikkoja ja työttömyys lisääntyy hillitöntä vauhtia. Osa kunnista jopa käyttää surutta hyväkseen työkykyisiä työttömiä määräämällä heitä töihin yhdeksällä eurolla päivässä. Tämä ei voi olla vastuullista, ei vasemmistolaista eikä saa olla suomalaista työllisyypolitiikkaa!
Kunnissa rikotaan lakia kuntouttavasta työtoiminnasta. Nämä toimet eivät auta kuntataloutta toipumaan ja heikentävät jatkuvasti paikallistaloutta. Politiikan suuntaa on muutettava ja tämä kehitys täytyy kääntää niin että ihminen ja ihmisten, perheiden tarpeet tulevat ensin.
Kunnat voivat vahvistaa huomattavasti rooliaan työllistäjinä, tuottamalla itse mahdollisimman iso osa palveluista, sekä tekemällä sopimuksia vain sellaisten yritysten kanssa, jotka voivat osoittaa hyödyttävänsä paikallisten toimitusketjujen kehittämistä, hyviä työpaikkoja ja pienempää hiilijalanjälkeä.
Kokonaan nykymenosta poikkeava ja parempi kuntatyö ja toiminta on mahdollista käynnistää kuntien omissa isoissa yksiköissä ja niiden hankinnoissa, sekä investoinneissa ja se johtaa kuntatalouden vahvistumiseen ja palveluiden parempaan laatuun.
Punainen aloite kuudesta tunnista
Kuntien on käynnistettävä kokeiluja palvelujen järjestämisestä kahdessa kuuden tunnin vuorossa. Minä haluan rakentaa parempaa tulevaisuutta. Luotan useiden tutkimusten tuloksiin, joiden mukaan kuuden tunnin työpäivä auttaa ihmisiä jaksamaan paremmin ja sairauspoissaolot vähenevät.
Historia on osoittanut, että työpäivän pituuden lyhentäminen on johtanut työn tuottavuuden kasvuun. Suomalaiset kunnat tarvitsevat tuottavuuden kasvua, ihmiset työtä, palkkaa ja perusturvaa.
Työn jakaminen edistää myös työllisyyttä ja näin ollen lisää tuloveroja. Kaikista näistä syistä johtuen kokeilu voidaan toteuttaa ansiotasoa alentamatta.
Hävittäjämiljardit edistämään työllisyyttä, työnjakamista ja 6 tunnintyöpäivää!
Poliittinen eliitti epäonnistunut
Poliittinen eliitti ja Kuntasektorin työnantajat ovat laiminlyöneet vastuunsa. Työkyvyttömyyseläkkeet ovat erityisesti kuntasektorilla yleistyneet ja eläköitymisikä on laskenut voimakkaasti. Tämä kertoo kuntasektorin leikatuista resursseista ja sen aiheuttamasta työntekijäpulasta, sekä työnantajan välinpitämättömyydestä ratkaista ongelmia, joiden taustalla on vääristynyt työjärjestely.
Myöskään toimenpiteet työpaikkakiusaamisen lopettamiseksi eivät ole olleet riittäviä. Työstä johtuva invaliditeetti alentaa ihmisten elämänlaatua ja tuloja.
Koronakriisin myötä psyykkiset työkykyriskit kasvavat. Emme etene valittamalla vaikka kritiikkiäkin on esitettävä. Työoloja on parannettava etenkin toimialoilla ja ammateissa, joissa työkyvyttömyysriski on jo ennestään korkea. Julkinen sektori säilyttää vetovoimaansa tarjoamalla hyvät olosuhteet omilla työpaikoillaan ja asialliset työjärjestelyt.
Poliittinen eliitti heitti märkää rättiä eduskunnassa eläkeläisille poistamalla eläkeputken.
Eläkeputken poistaminen lisää ikääntyneiden tempputyöllistämistä ja kuntien vastuuta näistä ihmisistä, vaikka oikea vastaus olisi työn keventäminen ja eläkeiän alentaminen.
Nuorten työttömyys on koronakeväänä kasvanut enemmän, kuin työttömyys keskimäärin. Työttömiä nuoria oli työllisyyskatsauksen mukaan 56 400 toukokuussa 2020. Keväällä 2019 heitä oli noin 28 500. Vuonna 2013 voimaan tullut nuorisotakuu ei ole auttanut nuoria työllistymään.
Kuntien on tarjottava nuorille enemmän kesätyöpaikkoja. Nuorille suunnattua tiedotusta ja neuvontaa on lisättävä.
Niin sanottu kilpailukykysopimus heikensi työehtoja hyvin paljon juuri kuntasektorilla. Vaikka kiky-tunnit osin poistuivat, korvattiin ne monilla aloilla muilla heikennyksillä.
Naisvaltaisten kunta-alojen työehtoihin tulleet heikennykset ajavat työntekijöitä yhä pahempiin palkkakuoppiin ja ongelmiin työssä jaksamisen kanssa.
Puutteelliset ja huonot tietojärjestelmät kuluttuvat useissa kunnissa tarpeettomasti työaikaa. Monet kuntien menoja karsivat ratkaisut ovat johtaneet työntekijöiden ylikuormittamiseen ja sairauspoissaolojen lisääntymiseen. Stressi on todellinen ongelma varsinkin varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja sosiaali- ja terveyspalveluissa.
Palvelujen kehittämiseksi tarvitaan ymmärtää poliittisen eliitin täydellinen epäonnistuminen kuntasektorilla. Nyt tarvitaan suunnanmuutos politiikkaan ja panostusta työntekijöiden hyvinvointiin ja osaamiseen.
Siksi hävittäjämiljardit ja todellista kansanvaltaa tarvitaan nyt edistämään työntekijöiden hyvinvointia ja osaamista kunnissa!
Tietenkin meidän elämäämme pitäisi parantaa monellakin tavalla. Mutta minusta kaikkein pahinta olisi jos joutuisimme venäläisten miehittämäksi. Mikään ei viittaa siihen että Venäjä olisi luopunut suunnitelmistaan ottaa tynkä-Suomi. Venäjän armeija vahvistaa voimaansa rajoillamme. Petroskoin länsipuolella olevassa lentotukikohdassa on riittävästi ilmavoimia Suomen hallitsemiseen.
Jos Venäjän poitiikka muuttuisi rauhanomaiseksi, niin silloin jäisi miljardeja olojemme kehittämiseen. Toistaiseksi armeijamme vahvistamiseen tulee uhrata niin paljon kuin pystymme.
Katsokaapa Venäjän kävijät miten huonoon elintasoon ihmiset siellä ovat valmiita varmistaakseen oman maansa vapauden ja laajentumisen.
Ilmoita asiaton viesti
Leo Murala, kiitos, että luit juttuni ja kommentoit.
Minusta on viisasta järjestää laajaa kansalaiskeskustelua turvallisuudesta. Yksi tärkeä osa tätä on keskustelu lähialueyhteistyöstä.
Tavoitteena tulisi olla se, että naapurit pysyvät naapureina. Paljon pitää tehdä töitä, että onnistumme kehittämään kulttuuria, joka ymmärtää vierasta ja erilaista.
Hälytyskellojen olisi aika soida silloin kun joku alkaa rakentaa naapurista vihollista. Kannattaa kieltäytyä, jos kutsutaan osaksi globaalia väkivaltakoneistoa.
Vihan, tyhmyyden ja sodan jakolinjan sijaan ehdotan rakennettavaksi yhteistyötä ja rauhaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä naapuri pysyy naapurina, mihinkäs se siitä lähtisi.
Hälytyskellot ova soineet pitkään. Petroskoissa opetetaan koululaisiakäyttämään kalasnikovia. Siellä oli joku vuosi sitten melkein paniikki, pelättää että suomalaiset hautovat ravanssia, nuorison pitää olla valomis torjumaan.
Millä konstilla Juha-Pekka saat Venäjästä ystävällisen ja hyvän naapurin? Me olemme tehneet vaikka mitä temppuja, mutta se ei auta. Miten rakennamme yhteistyötä ja rauhaa?
Ilmoita asiaton viesti
Leo Mirala. Hyvä kysymys. Millä konstilla sada Venäjästä ystävällinen ja hyvän naapuri ja miten rakentaa yhteistyötä ja rauhaa?
Jos emme suoraan voi vaikuttaa siihen millainen Venäjä tai venäläiset ovat niin voimme varmasti vaikuttaa siihen minkälainen Suomi ja me suomalaiset olemme.
Jos menemme mukaan Naton esittämään jakolinjaan jossa Suomesta tehdään rajalinja valitsemme mielestäni väärin. Asettuminen väkivallan puolelle ja naapuria vastaan sekä vielä ryhtymällä jakolinjan kohteeksi teemme hallaa itsellemme, naapurille ja globaalille rauhankehitykselle. Siksi esitän irtaantumista kaikesta Natojohtoisesta mukaanlukien sotaharjoitukset ja kumppaanuus.
Kun kehitämme itseämme ja Suomea sellaiseen suuntaan, jossa viholliskuvien sijaan aletaan kehittää lähialueyhteistyötä ja rauhaa vaikutamme varmasti myös naapurien, venäläisten ja Venäjän suhtatumiseen meihin, suomlaisiin ja Suomeen. Siksi ehdotan puolustustuspoliittiseen selontekoon suunitelmaa jossa sotakoneiden sijaan satsataan ihmisen osaamkiseen – myös sotilaan osaamiseen sekä lähialueyhteistyöhön ja siinä kanslaisyhteiskunnan laaja osaaminen rauhanjärjestöt mukaan lukien ovat avuksi.
Yksinkertaisesti vahvistamalla vastakkainasettelua ja panostamalla sotilaallisesti yhteistyöhön venäjän vastaisten voimien kanssa emme vahvista suhteitamme naapruiin vaan teemme naapurista vihollista.
Tänään suomalaist kanslaisyhteiskuntaa pitää vahistaa jotta se voi osallistua vaenäjän kanslaisyhteiskunnan kanssa tiiviimpään yhteistyöhön ja vahvistaa osallistuvaa demokratiaa niin Suomessa kjuin Venäjällä. Molemmissa maissa on kehitettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Hävittäjähankinta on Suomen valloituksen estämiseksi täysin riittämätön toimi. Se nyt on päivänselvää, ettei noin 60 lennokilla itänaapuria edes hidasteta, jos se tosissaan tänne pyrkisi. Talvisodan ihme ei toistu nykyoloissa kuin kadetin märissä päiväunissa.
Kannatan masnpuolustusta, jos se tehdään kunnolla kuten Israelissa ja, jos maan johto kunnioittaa Suomen suvereniteettia eikä huoraa ja pokkuroi EUssa.
Ilmoita asiaton viesti