Haasteena osallistuminen ja vaikuttaminen

Kansainvälinen romanipäivä haastaa meidät kaikki osallistumaan kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen, jossa valtaa jaetaan niin, että romanit ja eri vähemmistöt vaikuttaisivat enemmän yhteiskunnassa.

Latšo internationaalo romanengo diives tumenge – Hyvää romanipäivää

Kansainvälinen romanipäivä haastaa kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen, jossa romanit ja eri vähemmistöt vaikuttavat enemmän yhteiskunnassa.

Vuodesta 1971 lähtien 8.4. on vietetty kansainvälisenä romanipäivää. Se on saanut alkunsa 50 vuotta sitten Lontoossa pidetystä romanien ensimmäisestä kansainvälisestä kongressista.

Hyvää kansainvälistä ja taistelevaa romanipäivää. Juhlan ja viihtymisen lisäksi on tärkeää ymmärtää romanien kulttuuri ja kieli osana eurooppalaista ja globaalia maailman kulttuuriperintöä. Olen varma, että romanipäivä voimistaa romanien paikkaa yhteiskunnassa ja lisää romanikulttuurin näkyvyyttä. Kansainvälinen romanipäivä haastaa meidät kaikki osallistumaan kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen, jossa valtaa jaetaan niin, että romanit ja eri vähemmistöt vaikuttaisivat enemmän yhteiskunnassa.

Pääväestön ja päättäjien on aika ymmärtää romanien vahvuudet.

Juhlapäivällä on myös kansainvälistä merkitystä ja uskon, että päivän viesti on yhteistyön ja solidaarisuuden viesti ja että se liittää yhteen eurooppalaisia ja muita romaneja vaikuttamaan yhdessä

0
jpvaisanen
Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Aktivisti, käsitetaiteilija, SKP:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu