Tarvitaan oma rakennusfirma

JP Väisänen on SKP:n puheenjohtaja

Helsingissä järjestellään Sataman toimintoja ja Eteläisen ydinkeskustan alueesta järjestetään suunnittelukilpailu. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus ratketa vuoden 2022 aikana. Sen jälkeen alue kaavoitetaan kilpailun voittaneen rakennusliikkeen kanssa.

Yksityiselle rakennuttajalle ollaan ulkoistamassa miljardiluokan a bisnestä meidän kansallismaisemassa, ydinkeskustassa ja tärkeimmällä ranta-alueella.

Edistyksellisillä kaupungin kehittämispuheilla rantabulevardista ja arkkitehtuuri- ja design-museosta saadaan kaupunkilaiset kannattamaan sokeasti suunnitelmaa koska näin liikevoittojen logiikka ei tule ensimmäisenä mieleen. Sijoittajat tähtäävät varmasti siihen, että alueelle rakennetaan mahdollisimman paljon ja tuottavasti.

Poliittisen eliitin hyväksymä suunnitelma heittää märkää rättiä päin asukkaita.

Ehdotan, että suunnitelma perutaan ja annetaan uuden valtuuston suunnitella ja rakentaa parempaa tulevaisuutta. Yksityisen rakennusfirman sijaan ehdotan perustettavaksi Helsinkiin kaupungin oma rakennusyhtiö ja sille laadittavaksi kaupunkilaisten kanssa yhdessä maailman kaupungin säännöt ja rakentamisen tavoitteet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu