Te siis iloitkaa vaihtelusta

En mahdu perussuomaliseen muottiin. Enkä pyydä anteeksi.

Yksi ystäväni eräässä keskustelussa ei niin kauan aikaa sitten halusi kannustaa ja tukea minua sanomalla, että te homot olette kuitenkin ihan tavallisia ja samanlaisia ihmisiä kuin me kaikki muutkin. Olen vahvasti erimieltä! Minusta ette kyllä saa samanlaista ja tavallista niin kuin kaikki muut. En mahdu perussuomaliseen muottiin. Enkä pyydä anteeksi.

On kuvaavaa suomalaiselle tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden keskustelulle pyrkiä kaiken samanlaisuuteen. Miksi me suomalaiset pelkäämme konfliktia ja erimielisyyttä mikäs syntyy siitä, että emme ole, tietenkään lähtökohtaisesti emmekä munaskuisiltammekaan mitenkään toistemme kanssa samanlaisia.

Me radikaalivasemmistolaiset ajattelemme, että joukkovoimalla voimme vaikuttaa tasa-arvon kehittymiseen. Tartumme mielellämme epätasa-arvon, sorron ja riiston juurisyihin. Hyvä!

Esitämme yhteiskunnallisia radikaaleja muutoksia kuten työn jakamista nykyistä tasaisemmin ja työajan lyhentämistä kuuden tunnin työpäiväksi ansiotasoa alentamatta sekä 1200 euron perusturvaa kaikille, jotka eivät itse voi omalla työllään omaa ja perheensä perusturvaa rakentaa. Palkkakuopat ja lasikatot helvettiin!

Vasemmiston haaste on muistaa suurten tavoitteiden ääneen sanomisen lisäksi rakentaa puhujalavoja niille, joiden tavoitteista puhumme ja jotka ovat itse sen suuren tavoitteen kohde.

Ei riitä, että puhumme vain työväenluokasta. On saatava erilaiset työläiset – työmiehet, työnaiset, muunsukupuoliset työläiset, siirtotyöläiset, alipalkatut työläiset, työttömät työläiset sekä äänettömät ja näkymättömät työläiset ääneen itse oman työläistavoitteensa puhujalavalle.

Ehdotan, että lopetetaan kulttuurisen ja poliittisen samanlaisuuden ja yhtämielisyyden, sovinnaisuuden ja sopivan tavoite. Aletaan hakea erilaisia näkökulmia ummehtuneeseen tilanteeseen. Rakennetaan pluralismille perustuvaa tasa-arvoa.

Olen taidetyöläisen, Minna Canthin kanssa samaa mieltä siitä “Kuta enemmän ihmiskunta lisääntyy, sitä ankarammaksi käy taistelu olemisen puolesta. Elatuksen hankkiminen on kaikille olennoille, eläimille samoin kuin ihmisillekin, oikeus ja velvollisuus.”

0
jpvaisanen
Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Aktivisti, käsitetaiteilija, SKP:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu