Venäjä on tullut rajalle, äl' yli päästä perhanaa

Kokeneet neuvottelijat Vladimir Putin ja Sergei Lavrov ovat luvanneet kunnioittaa Ukrainan presidentinvaalin tulosta. Petro Poroshenko voitti ylivoimaisesti.

Poroshenko on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa kaikista niistä asioista, joista tunnustettujen valtioiden demokraattisesti valitut johtajat voivat neuvotella.

Pieni ongelma tässä on. Terroristijohtaja Denis Pushilin miehittää suurta osaa Ukrainan tasavallasta. Hän on nimittänyt itsensä "Donetskin kansantasavallaksi". Hänen piti tulla Suomeenkin perustamaan suurlähetystöä, mutta Euroopan unioni kielsi häneltä viisumit jäsenmaihinsa.

Kielto ei ole ihme. Terroristi Pushilinin assistentti Johan Bäckman oli jo vaatinut, että Ukrainan laillisen lähetystön pitää lähteä Suomesta ja luovuttaa asemansa "Donetskin" lähetystölle:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/04/donetskin-tasavallan-suurla…

Ukrainan ja Euroopan vaalipäivänä dosentti Bäckman ehti jo julistaa Poroshenkon valinnan laittomaksi, ilmeisesti kuvitellen edustavansa Putinin kantaa:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/05/ukrainan-laittomat-vaalit.html

Poroshenko ei aio neuvotella terroristien kanssa, kuten demokraattisten maiden hallitukset eivät yleensäkään neuvottele rosvojoukkojen kanssa.

Nähtäväksi jää, rupeavatko Putin ja Lavrov kannattamaan Pushilinia ja Bäckmania vai suhtautumaan itsenäiseen naapurimaahan itsenäisenä maana.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu