Rokotteet, äärioikeisto ja komission puheenjohtaja

Äärioikeisto on valmis käyttämään miljoonien eurooppalaisten henkeä ja terveyttä aseena vastustaakseen Ursula von der Leyenin jatkokautta komission puheenjohtajana. Konstit ovat samoja, joilla Yhdysvalloissa vuonna 2016 saatiin Hillary Clintonin sähköpostikäytännöt näyttämään maailmanpolitiikan tärkeimmältä asialta.

Von der Leyenia syytetään siitä, että hän tarttui keväällä 2021 härkää sarvista ja hankki eurooppalaisille kunnon mRna-rokotteita aloittamalla henkilökohtaisen viestinvaihdon Pfizerin johdon kanssa. Unioni oli tehnyt ensin sopimuksen AstraZenecan kanssa, mutta se ei kyennytkään vastaamaan huutoonsa ja toimittamaan lupaamiaan rokotteita. Myöhemminhän osoittautui, ettei heidän tuotteestaan oikein mihinkään ollutkaan Pfizerin ja Modernan mRna-rokotteisiin verrattuna.

Keskustelu alkoi jo keväällä 2021 tästä NYTimesin jutusta:

https://www.nytimes.com/2021/04/28/world/europe/european-union-pfizer-von-der-leyen-coronavirus-vaccine.html

Komission puheenjohtajan nopeus tuotti Eurooppaan tarpeeksi rokotteita. Satoja tuhansia henkiä pelastettiin. Myöhemmin on urputettu siitä, että annoksia tuli lopulta liikaa. Määrän ratkaisivat kansalliset viranomaiset eikä von der Leyen. Omasta mielestäni olennaista on, että annoksia ei saatu liian vähän eikä jääty AstraZenecan vangeiksi.

Näin eunews.it huhtikuussa:

”In essence, there don’t seem to be any new elements in an affair that belongs to the past. The Commission is accused of wasting 4 billion euros in vaccines bought and then thrown away, of which, however, Health Commissioner Stella Kyriakides, accounted for last month, explaining that the goal, at the time of the health crisis, was to create stockpiles and that this resulted in deliberate over-purchases to make sure to guarantee EU vaccine coverage. “Member States are the legal owners of the Covid-19 vaccines procured through (advance) purchase agreements concluded by the Commission on behalf of the Member States with vaccine manufacturers,” the Commissioner added. As owners, “they are responsible for overseeing the management of their national stockpiles” and, therefore, their use and waste.”

Oikeistourputus jatkuu. Juu, vuosien takaisia viestejä on hävinnyt, eikä kaikkea pystytä kertomaan. Juu, avoimuus on tärkeätä.

Tässä on kuitenkin kyse vain siitä, että Ursula von der Leyenin kampanjaa sabotoidaan samoin konstein kuin Hillary Clintonin aikanaan. Miljoonien henkeä ja terveyttä ollaan valmiina käyttämään vaaliaseena.

Minä en ole innostunut von der Leyenista enkä EPP:stä ylipäänsäkään, mutta jonkinlaista rajaa trumpismin tuomisessa Eurooppaan sopisi toivoa.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu