Runeberg ei huijannutkaan USA:n presidentinvaaleissa

Trumpin lakimiesten tärähtänyt oikeusjuttutehtailu kansanvaltaisen äänestystuloksen kumoamiseksi on tuottanut yhden pohjoismaiselta kannalta erityisen hupaisan munauksen.

Republikaanit Rudy Giuliani ja Sidney Powell alihankkijoineen ovat pyrkineet osoittamaan joillakin demokraattisiksi kääntyneillä alueilla äänestäjien määrän kasvaneen niin epärealistisesti, että kyseen täytyy olla kuolleista sieluista tai jostain muusta huijauksesta.

Tällaisia kuntia olisivat selvityksen mukaan muun muassa Michiganin Monticello, Albertville, Lake Lillian, Houston, Brownsville, Wolf Lake, Height of Land, Detroit Lakes, Frazee, Kandiyohi – ja Runeberg.

Krhm. Ehkä tuo ”Detroit Lakes” on reppanoita hämännyt. Sattuu näet olemaan niin, että kaikki mainitut kunnat ovat Minnesotassa (MN) eivätkä Michiganissa (MI) kuten trumpistit luulivat. Suomalaisen on helppo ymmärtää, että jos jossakin osavaltiossa on Runeberg-niminen kunta niin Minnesotassa.

Eipä vaikuta Michiganin tulokseen Runebergin äänimäärä. Minnesotahan on aina ollut demokraattinen.

Naurattaa ajatuskin, mitä Giuliani ja kaverit saisivat aikaan Albertvillesta, Houstonista ja Monticellosta joissakin muissa vaaleissa.

jpvuorela

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu