Suosittelen vaalikonetta
Suomen Kuvalehden tuoreessa numerossa on Yliopistollisen Eurooppa-instituutin vaalikone, joka poikkeaa muista koneista edukseen keskittymällä niihin asioihin, joista europarlamentin vaaleissa on kysymys.
Tuloksina kerrotaan vain puolueiden yhteensopivuus vastaajan omien kantojen kanssa. En voi väittää, että omalta kannaltani kuva kummemmin poikkeaisi muiden vaalikoneiden antamasta:
Sdp 82%, Vas 82%, Vihr 82%, Kok 73%, Rkp 72%, Kesk 70%, muut kaukana.
Vaikka tällä koneella ei nimenomaista ehdokasta löydykään, suosittelen juuri tätä, koska tämä selventää vastaajan omaakin kantaa Euroopan integraatioon ja elämän tosiasioihin. Osoite ensimmäisessä kommentissa.
https://suomenkuvalehti.fi/politiikka-ja-talous/mika-europarlamentin-ryhma-on-kanssasi-samaa-mielta-tee-vaalikone-ja-vertaa/?shared=1289704-a3afd914-4
Ilmoita asiaton viesti
”joka poikkeaa muista koneista edukseen keskittymällä niihin asioihin, joista europarlamentin vaaleissa on kysymys.”
En tiennytkään että eurovaaleissa on kyse Suomen puolustusmenoista, verotuksesta, eläkeiästä, saman sukupuolisten avioliitosta, kevyiden huumeiden viihdekäytön laillistamisesta tai abortin saavutettavuudesta
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä olisi pitänyt kirjoittaa ”keskittymällä paremmin niihin asioihin”.
Sinänsä, rehellisesti sanoen, luettelemasi asiat ovat kaikki niitä, joista minun mielestäni pitäisi päättää EU-tasolla, tulevaisuudessa. Kannatan liittovaltiokehitystä. Odotan vielä joskus joltain vaalikoneelta myös kysymystä: Pitäisikö komissio korvata europarlamentille vastuussa olevalla hallituksella.
Ilmoita asiaton viesti
Jari-Pekalla on nin ikävä lapsuuden ihanaa Neuvostoliittoa.
Kuinka lähellä olikaan, että SDPn entinen puheenjohtaja ei onnistunut vasemmiston yhteisessä tavoitteessa. Murhautti siinä asiaa työstäessään kymmeniä tuhansia suomalaisia ja pommitutti katkeruudessaan entistä kotimaataan, mutta mitä pienistä.
Olen satavarma siitä, että Vuorela kuuluu niihin, jotka pari vuosikymmentä sitten laahustivat vappuisin ”EI EI EEC” -banderollien perässä. Orjamentaliteetin ja yksilön kyvyttömyyden ohjaama kaipuu keskusjohtoisuuteen ei ole hävinnyt mihinkään. Kohde vain vaihtuu.
Ilmoita asiaton viesti
Tuominen, joka on palvellut vuodesta -89 lähtien Kiinan kommunistipuolueen konsulttina, luulee, että joku Euroopassa muisti ”EEC:n” vielä parikymmentä vuotta sitten. Euroopan unionin perustanut Maastrichtin sopimus tuli voimaan vuonna -93.
Ilmoita asiaton viesti
Hupaisaa…
Huomasin, että Puheenvuoron ikidemari oli jo aiemmin käynyt LinkedInissä katsomassa mitä kaikkea se Tuominen on ehtinyt aikaan saada sillä aikaa, kun hän itse elätti (ja elättää) itsensä tuomisten keräämillä investoinneilla ja veroilla.
Eikös olekin erilaiset elämät? Toinen yhtä tasapaksua pötköä, jonka käyttövoima on kateus ja toinen värikästä ja tuloksellista, käyttövoimana yksilön kyky ja osaaminen. Arvaa Jarski kumpi on sinun …
Tiedoksi; täällä Kiinassa yritykset ovat suurimmaksi osaksi yksityisiä, PK-sektorilla kaikki ja ne kilpailevat ympäristössä, joka on monessa suhteessa paljon lähempänä aitoa markkinataloutta, kuin meidän (sinun) demarimaailma.
Toisekseen; mitä ihmettä sinä teet LinkedInissä? Siellä ei kyllä ole mitään sinulle. Ei nyt eikä koskaan ole ollutkaan. Enemmän löydät kontakteja Pispalan demari-eläkeläisten bingosta.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän toki, että bisnes on bisnes ja sinun elämäsi koostuu yksien eurooppalaisten päähänpotkimisesta toisten eurooppalaisten puolesta Kiinan kommunisteja nuoleskelemalla.
Ilmoita asiaton viesti
Et ymmärrä. Siitähän tässä nimenomaan on kysymys ja siksi sinä olet koko ikäsi elänyt muiden kerryttämistä veroista.
Jos ymmärtäisit edes alkeet, et kokisi ja vertaisi sopimuksiin perustuvaa liiketoimintaa ”päähänpotkimiseksi”. Tämä sinulle vieras (yritys)maailma ei toimi kuten sinun pikku-neuvostoliitossasi, jossa perunatkin istutetaan määrättynä päivänä.
Minä täällä jatkan taas töitä, niin riittää sinullekin leivän päälle margariinia. Mene sinä bingoon. Se lienee lähimpänä mitään liiketoimintaa, johon olet koskaan osallistunut. Ja siinäkin vain maksajan roolissa… Bingo!
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisiköhän joskus käydä bingossa. Myönnän, että bingo, Venäjä, Kiina ja sen sellaiset bisneksen muodot ovat minulle aika lailla tuntemattomia.
Ilmoita asiaton viesti
Näin se todellisuus selkiää vähitellen.
Vuorela toivoo samaa mallia Eurooppaan kuin oli ihannemaassaan Neuvostoliitossa.
Kaikesta piti kysyä lupa puolueen keskuskomitealta Moskovasta.
Ihmisiltä viedään kaikki oikeudet päättää omista asioistaan ja tekemisistään.
Liekö sellainen ihmemaa jo lemassa Pohjois-Koreassa?
Ilmoita asiaton viesti
Kysy Tapani Tuomiselta, joka kertoo LinkedInissä urastaan näin:
”First moved to China in 1989 and since then have been living both here (Hong Kong, Shenyang, Shanghai, Beijing and XiongAn New District) as well as Helsinki. Have been closely involved in cross-border operations of various kinds and in assisting foreign companies setting up their operations in China either through company establishment or M&As.
Long experience in working for Chinese companies and State organisations, such as the All-China Federation for Industry and Commerce (Central Chamber of Commerce) International Department, China Association for SMEs (CASME, under State Council) and various state and privately held companies. Currently an official member of the Expert Advisory Board of the China International Cooperation Association of SMEs (CICASME under the SASAC). Officially appointed Foreign Counselor for CASME, China Association of Commercial Small and Medium Sized Enterprises (2016-).
Now working for and with several Chinese organisations and companies such as China International Capital Corporation (CICC) and Chinese and foreign PE and M&A funds and large and mid cap Chinese corporations looking for foreign expansion through technology or equity acquisitions. Have managed and bridged several Sino-foreign transactions. Excellent connections also in the ”future new Beijing engine” XiongAn.
Specialties: Extensive high-level central and local government/s, SOEs and private business networks (guanxi) in China. Decades of experience in Sino-foreign business activities of various kinds.”
On tietysti selvä, että kiinalaisia hermostuttaa Euroopan lisääntyvä yhtenäisyys monissa asioissa, Ukrainan tukemisessakin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiina onkin kehittynyt aikas hyvin vuodesta -89. Nyt uhkaa jo Yhdysvaltain taloushegemoniaa suurimpana taloutena.
Itse olen tosin sijoittanut roposeni Intian markkinoille.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, minusta olisi kannatettavaa, että suurin talous olisi Euroopan unioni.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppa on siihen liian kankea, me mietitään vielä tekoälylle sääntöjä kun muut kehittävät kilpaa sovelluksia ja jakavat markkinoita.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka sinun venäjämieliyytesi liittyy Tuomiseen?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat, että Euroopan unionin liittovaltiokehityksen ja Ukrainan tukemisen kannattaminen on ”venäjämielisyyttä” 🙂 ?
No, lienet minua parempi Venäjän ja venäjämielisyyden asiantuntija. Itse en käynyt Neuvosto-Venäjällä koskaan, 90-luvun Pietarissa kävin kerran katsomassa Eremitaasia.
Silloisen EEC:n tarjoamia lihapullia söin Brysselin Berlaymontissa ensimmäisen kerran heinäkuussa 1976.
Ehdotin, että kysyisit Tuomiselta, onko hänellä muitakin yksipuoluejärjestelmäsuosikkeja kuin Kiina.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus kommenttiin: #4142930
Ilmoita asiaton viesti
Vastauksessasi kommenttiin #4142930 ilmoitit, että mielestäsi kaikki liittovaltiot ovat ”samaa mallia” kuin Neuvostoliitto. Voin kertoa, että esimerkiksi Yhdysvalloissa, Saksassa ja Sveitsissä on monipuoluedemokratia päinvastoin kuin teidän Kiinassanne ja Pohjois-Koreassanne.
Ilmoita asiaton viesti
En suinkaan ilmoittanut. Mistä tuollaista keksit?
Kerroin että teidän sosialistien ihannevaltiossa kaikki, pienetkin asiat täytyy kysyä puolueen keskuskomitealta. Juuri näinhän toivit että EU:n toimisi.
Tällä ei ole mitään tekemistä liittovaltion kanssa.
Teidän ihannevaltionnehan oli myös liittovaltio: Sosialististen Neuvostotasavaltojen liitto. Ja juuri toivmasi mukaan mitään ei tapahtunut missään päin ilman että puolueen keskuskomitea hyvksyi sen ennakkoon.
Mitä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan tulee niin kai ne ovat sosialistisia valtioita. Valtiomuoto taitaa olla proletariaatin diktatuuri. Eli siis kansandemokratia.
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttisi ei liity mihinkään, mitä olen kirjoittanut, sanonut, tarkoittanut tai ajatellut koskaan, millään tavalla. Kannatan Euroopan unionin liittovaltiokehitystä. Kannatan Euroopan parlamentin monipuoluedemokratiaa. Ihan hienoa, jos itse jätät äänestämättä, kun et ymmärrä, mistä eurovaaleissa on kysymys.
En tunne Tuomisen kannattamaa Kiinan yksipuoluejärjestelmää niin hyvin, että osaisin sanoa, kutsuuko se nykyään itseään termillä ”sosialistinen valtio”. Tuo termihän oli Stalinin keksintö Euroopan sosialistiäänestäjien hämäämiseksi.
Kaikki normaalijärkiset tietävät, että Euroopan sosialistit ja demokraatit, europarlamentin toiseksi suurin ryhmä, käyttää termiä ”sosialismi” talousjärjestelmän tavoitteista ja termiä ”demokratia” poliittisesta monipuoluejärjestelmästä. Sellaista kuin ”sosialistinen valtio” ei ole muualla kuin kommunistipuolueiden puheissa.
Ilmoita asiaton viesti
Kieltämättä, hyvin tehty vaalikone. Jonkinasteinen mahdollisuus vastausten painottamiseen on hyvä asia.
– Itselläni suurin osuma prosentti minkään puolueen ajatteluun oli vain 61 prosenttia. Jokaiseen kysymykseen otin kantaa arvojeni mukaisesti.
Mitenköhän tuon tulkitsi?
Onko muisti mennyt kun ei muotittavien kysymysten pintaan istu? – kuin vanhalla muistisairaalla koiralla, jolla ”joka aamu perhe uus”?
– vai sittenkin ilmauksena kaukasus -sukukuntaan lukeutuvan vapaan miehen ajattelun itsenäisyydestä?
Ilmoita asiaton viesti
Minun tulos oli se, että kaikki puolueet olivat kanssani sama mieltä yli 50 % vaihteluvälillä 72-51 prosenttia. Eli ihmettelen miksi esimerkiksi kokoomus ja demarit ovat kovin toistensa tukkanuottasilla, kun toinen oli kanssani samaa mieltä 72 ja toinen 62 prosenttisesti. Tuo 10 prosenttiako on se syy riidellä?
Ilmoita asiaton viesti
Sanomien vaalikoneessa minulle tuli neljä kärkiehdokasta, joiden kaikkien kanssa olin 83-prosenttisesti samaa mieltä. Kaikki ehdokkaat olivat eri puolueista: Kokoomus, liberaalit, Liile NYT ja kristillisdemokraatit (!) Yhtään ehdokasta en tuntenut nimeltä.
Tulos on tietysti ”oikein” kun vastaukset mätsäävät, mutta noista neljästä puolueesta kolme on sellaisia joita en missään tapauksessa äänestäisi ja yksi mahdollinen.
Hukkaan meni se 10 minuuttia elämästä kun konetta täyttelin.
Ilmoita asiaton viesti
Kerroit juuri sen, mikä tekee suomalaisista vaalikoneista niin surkeita.
Ne valitsevat sinulle henkilön, kun esim saksalainen kaikkien medioiden yhteinen WAHL-O-MAT vain puolueiden vastauksilla auttaa valitsemaan puolueen. Minusta Suomen median pitäisi yhdessä tehdä jotain asialle.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, siis tämä alustukseni käsittelee nimenomaan konetta, joka auttaa valitsemaan vain puolueen.
Ilmoita asiaton viesti