Keskustan puoluekoneisto esti huumejengirikollisuuden vastaisen aloitteen

Erikoinen tapaus Jyväskylän puoluekokouksessa 2024:

Keskustan puoluekoneisto esti huumejengirikollisuuden vastaisen aloitteen.

 

Puoluehallituksen keväällä 2023 hyväksymä aloite ”Huumekaupparikollisuuden vastainen ohjelmaehdotus” oli yllättäen jätetty pois puoluekokouksen käsittelystä. Aloitteen estämistä puoluetoimiston edustaja perusteli vähäisellä muotovirheellä ja aloitteen lähetysmenettelyn muuttumisella. Aloite oli lähetetty tuolloin saatujen ohjeiden mukaisesti, eikä sen estämisestä ilmoitettu ennakkoon lähettäjäyhdistykselle.

Silmiinpistävää on, samalla että sekä edellisen, että käsillä olevan Keskustan puoluekokouksen käsiteltäviksi hyväksyttiin sellaisia huumeiden laillistamista vaativia aloitteita, jotka toteutuessaan merkittävästi vahvistaisivat laittoman huumejengirikollisuuden jalansijaa maassamme.

Huumejengien vaikutusvallan lisääntymistä vastaan suunnatun ohjelma-aloitteen estäminen voi aiheuttaa epäilyksiä, että tämä puoluekokouksen ainoa asiallinen vastaesitys huumerikollisuuden suitsimiseksi voi olla tarkoituksella pysäytetty huumemyönteisten puoluekokousaloitteiden hyväksi?

Merkitseekö huumejengivastaisen aloitteen estäminen sitä, että Keskustaa pyritään puolueena ohjailemaan huumemyönteiseen suuntaan?

 

Huumejengien kiinnostus poliittiseen vaikuttamiseen.

Merkit jengirikollisuuden pyrkimyksistä vaivihkaa vaikuttaa poliittisten liikkeiden kautta laittoman huumekauppansa edistämiseksi ovat vuosien varrella lisääntyneet. Joidenkin puolueiden nuorisojärjestöt ovat esittäneet huumeiden vapauttamisaloitteita ajattelemattomasti sellaisessa muodossa, joka suuresti hyödyttäisi laitonta huumekauppaa kasvattamaan maksavaa asiakaskuntaansa, rahavirtojaan, ja vaikutusvaltaansa.

Jengien vaikutusvalta syntyy, kasvaa ja perustuu laittoman huumekaupan pimeiden rahavirtojen ohjailuun. Yhteydet huumejengeihin saattavat tuntua ainakin aluksi harmittomilta etenkin kokemattomista nuorista poliittisista vaikuttajista, kunnes aikanaan luottamustehtävissä osoittautuu, ettei järjestäytyneen huumerikollisuuden ohjailevasta otteesta pysty enää irtautumaan.

Laitonta huumekauppaa harkitsemattomasti hyödyttävät lakiehdotukset ovat omiaan avaamaan huumejengeille pysyvän jalansijan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen järjestäytyneen rikollisuuden eduksi, ja sisäisen turvallisuutemme tappioksi.

 

’Viihdekäyttäjät’ rahoittavat väkivaltaisen jengirikollisuuden.

Harmittomina itseään pitävät huumeiden ’viihdekäyttäjät’ ovat järjestäytynyttä huumejengirikollisuutta väkivaltaisine ilmiöineen rahoittava voima. Huumeiden käyttäjille on tyypillistä, että he väittävät voivansa lopettaa huumeiden nauttimisen milloin tahansa, mutta eivät lopeta. Huumekulttuurit ottavat ja pitävät omansa tiukkojen sosiaalisten siteidensä voimin.

Kaikki ja jokainen järjestäytyneen jengirikollisuuden laitonta huumekauppaa hyödyttävä lakialoite tulee hylätä. Huumeiden käytöstä irtaantumiseen kykenemättömien käyttäjien olemassaolo on kuitenkin tarpeen huomioida järjestämällä yleinen laillinen vaihtoehto niin, että jokainen huumeenkäyttäjä saadaan pois rahoittamasta rikollisjärjestöjä.

Huumeiden ja huumeenkaltaisten lääkkeiden käyttö tulee sallia vain laillisesti, valvotun alkuperän, reseptien, korvaushoitojen, ja muiden vastuullisten ratkaisujen kautta. Laittoman huumekaupan asiakkuus tulee määritellä järjestäytyneen rikollisuuden tukemiseksi.

 

Uusi huumepolitiikka jengirikollisuutta vastaan?

Laittoman huumekaupan voimalla valtaansa kasvattava järjestäytynyt huumejengirikollisuus on kansakuntamme elinvoimaa ahnehtiva syöpä.

Uuden huumepolitiikan tulee näivettää ja kukistaa väkivaltainen huumekaupparikollisuus aivan samoin, kuin aikoinaan uuden alkoholipolitiikan avulla kukistettiin maassamme tuolloin tuhoisan väkivaltaisena rehottanut järjestäytynyt viinakaupparikollisuus, ottamalla siltä pois maksavat asiakkaat.

Olemme jo kerran onnistuneet lyömään järjestäytyneen päihderikollisuuden. Tehdään se taas.

 

 


Huumekaupparikollisuuden vastainen ohjelma-aloite:

 


Artikkelilinkkejä:

 

Juha Hartikka
Keskusta Liperi

Metsätilallinen, luontoharrastaja, luottamushenkilö, DI.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu