Breaking news! Viimeinenkin eduskuntapuolue loikkasi federalistien kelkkaan.

Tänään tapahtui se, jota olen jo odottanut jo useita vuosia. Poliittiset puolueet kun ovat taipuvaisia muovaamaan poliittiset kantaansa kansan enemmistön mielipiteen mukaiseksi. Kannan muuttamista vauhdittaa tavallisesti hallitusvastuu. Ministerimersun nahkapenkki on tunnetusti periaatteita tärkeämpi asia. 

Mitä tapahtui?

Perussuomalaiset julkaisivat uuden eurovaaliohjelmansa 24.4.2024. Painakaa tämä mieleenne päivänä, jolloin maahanmuuton- ja EU:n vastustuksella kannatuksensa hankkinut Perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä. Aiemmin puolueen virallinen kanta on ollut se, että Suomen tulee tavoitella hallittua eroa Euroopan Unionista. Tämäkään ei tosin ole johtanut minkäänlaisiin käytännön toimenpiteisiin asian edistämiseksi. Tylsä kritiikki eduskunnassa tai somepäivitys ei ole sellainen käytännön toimi, joita kansanedustajilta ja puolueelta voidaan odottaa. Uusi ohjelma myöntää yllätyksettömästi, ettei Perusuomalaiset aja Suomen eroa EU:sta. EU:n vastustajia yritetään pehmittää arvottomalla lauseella, jossa varaudutaan EU:n mahdolliseen hajoamiseen. Tähän tulisi puolueen mielestä laatia B-suunnitelma. Jään mielenkiinnolla odottamaan tätä suunnitelmaa, koska itse ennakoin EU:n hajoavan lähivuosina. Tämä näkyy siinä, miten vaalit muissa jäsenvaltioissa ovat menneet. Vastustus kasvaa.

Äänestäjät vedettiin kölin alta

Kaikkien tilastojen valossa Perussuomalaisten kannattajat ovat olleet Suomen eniten EU-jäsenyyttä vastustaneita ihmisiä. Moni heistä saattaa miettiä, että menikö ääni ”kankkulan kaivoon”. Katsokaahan ihan mielenkiinnosta nyt istuvien Perussuomalaisten kansanedustajien edellisten eduskuntavaalien vaalikone vastauksia EU:sta. Se on tässä tilanteessa kohtuullisen huvittavaa luettavaa.

Armoa Persuille

Se mitä Persut tekivät, ei ole mitenkään yllättävää tai ihmeellistä. Perussuomalaiset on toimintatavoiltaan samanlainen puolue, kuin kaikki muutkin eduskuntapuolueet. Esimerkiksi vasemmistopuolueet ”myivät sielunsa” natokysymyksessä. On täysin ymmärrettävää, että persutkin toimivat tässä asiassa täysin maalaisjärjen vastaisesti – puoluepolitiikalla kun ei ole mitään tekemistä maalaisjärjen- tai usein edes järjen kanssa. Puolueet analysoivat tarkasti, siinä missä muutkin puolueet kansan kantoja erilaisista yhteiskunnallisista asioista. Kun puolue arvelee, että kannatukselle on hyödyksi muuttaa kanta enemmistön kantaa myötäileväksi, puolue  muuttaa kantansa. Annetaan siis armoa persuille. Puolue on salaisen tavoitteensa mukaisesti muuttunut ”salonkikelpoiseksi.”

Eurovaalit lähestyvät

On harmillista, että EU-jäsenyyttä vastustavalla äänestäjällä on tulevissa vaaleissa paljon aikaisempaa vähemmän vaihtoehtoja. Vinkiksi kerron, ettei yksittäisen ehdokkaan vaalikonevastauksilla ole mitään merkitystä, koska puolueen virallinen kanta ratkaisee – aina. Relevantiksi puolueeksi EU vastustajalle jää lähinnä Vapauden liitto, jonka listalla itsekin olen sitoutumattomana ehdokkaana. Vapauden liiton selkeä ohjelmiin kirjattu tavoite on ajaa Suomen eroa Euroopan Unionista. Piste.

Vaaleista  tuleekin todella mielenkiitoiset ajatellen juurikin sitä, että miten Perussuomalaisia aiemmin äänestäneet, ja puolueen uuteen linjaan katkerasti pettyneet äänestäjät toimivat tulevissa vaaleissa. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Kiitos, jos jaksoit lukea tänne asti. Jatketaan keskustelua kommenttikentässä.

Juha Huhtala
Sitoutumaton Kouvola
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Olen maailmaa avarakatseisesti tulkitseva ihminen. Haluan puhua rauhan ja totuuden puolesta. Kirjoitusteni tarkoitus ei ole miellyttää, tai ärsyttää. Haluan tuoda julki sellaisia näkökulmia, jotka eivät saa mielestäni tarpeeksi näkyvyyttä.

Olen suuren perheen isä, ja aviomies Kouvolasta. Työskentelen perhehoitajana ja yrittäjänä. Rakkaus on suurin voimavarani. Olen eläinrakas ja viihdyn kauniissa Suomen luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu