Itsenäisyydellä ei ole hintalappua – Suomen tulee erota EU:sta

Moni miettii eurovaalien lähestyessä, että mitkä ovat ehdokkaiden väliset erot suurissa asioissa. Pettymys on suuri, kun nopeasti havaitsee, ettei eroa juuri ole löydettävissä. Tämä johtuu siitä, että perinteisten puolueorganisaatioiden ehdokkailta vaaditaan lojaalisuutta omaa puoluetta kohtaan, joka usein rahoittaa ehdokasta ainakin Eu-vaaleissa. Eurovaaliehdokkuus on poliitikoille ”kunnia asia”, jonka takia kaikki valtavirrasta poikkeavat mielipiteet jäävät pimentoon. Periaatteiden alennusmyynti alkaa usein ehdokkuudesta.

Mitkä ovat suuria asioita eurovaaleissa?

Kaikkein suurin asia on tietenkin se, että onko jäsenyys edes Suomelle kannattava asia pitkällä tähtäimellä. Moni kansalainen miettii sitä, että onko järkeä, että ensin Suomi maksaa joka vuosi satoja miljoonia euroja EU-jäsenyydestä ja sen jälkeen veroja joudutaan korottamaan kroonisen alijäämän takia. Samaan aikaan, kun Suomi on mukana miljardeilla euroilla yhteisvastuullisessa velassa, niin hyvinvointialueita moderoidaan pahoinvointialueiksi, jonka viimeisestäkin terveyskeskuksesta sammuu pian valot – rahan puutteen vuoksi.

Moni varmasti ihmettelee, että jos sitä rahaa ei kerta kaikkiaan ole, kuten poliitikot ”papukaijan lailla” toistelevat, niin miten sitä yllättäen onkin näihin EU-jäsenyydestä syntyviin suoriin- ja epäsuoriin, suuruusluokaltaan ”megaluokan” kuluihin. Suomi on esimerkiksi sitoutunut tukemaan sodankäyntiä kolmella miljardilla eurolla. Siinä on muuten yhdeksän nollaa. Rahaa on ja rahaa ei ole.

Tällainen paradoksaalinen tilanne on syntynyt, koska valtaapitävät ovat hyväksyneet Suomen surullisen kohtalon olla EU-jäsenenä ”hinnalla millä hyvänsä”, eikä tahtoa ja uskallusta asian korjaamiseksi ole.

Hakkaraisen kohtalo

Vaikka moni poliitikko varmasti miettii tavallisen kansalaisen tapaa aiemmin kuvaamani tilanteen järjettömyyttä, ei heillä ole uskallusta asettaa kansan parasta oman poliittisen uransa edelle. Liian moni toisinajattelija on Suomenkin politiikassa syrjäytetty vallasta. Viimeisin tällainen tapaus on europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen. Hänet lempattiin kylmästi sivuun vaaleista räväköiden mielipiteidensä takia. Poliittiset broilerit eivät halua kokea Hakkaraisen kohtaloa. Kun kaikki henkilökohtaiset asiat asunto- ja autolainaa myöten ovat yhden kortin varassa, periaatteetkin ollaan valmiita myymään alennushinnalla. Himo poliittisiin työpaikkoihin on niin kova.

Toinen suuri asia on yhteisvaluutta euro, johon liittymisen moni ekonomisti on kertonut olleen Suomelle kallis virhe. Jostain syystä Suomi nielaisi myrkyllisen syötin, jonka muut pohjois-maat jättivät nielemättä. Onko kukaan miettinyt, että onko sillä, että Ruotsin, Norjan ja Tanskan taloustilanne on paljon Suomea parempi mitään tekemistä euron kanssa?

Mitä minä olen suurista asioista mieltä?

Kannatan EU-eroa. Samalla on täysin selvää, ettei minulla itselläni ole suunnitelmaa EU:sta eroamiseksi. Sellaisen laatiminen tulee kuitenkin mahdollisimman pian käynnistää.

On kiistatonta, että tehtyjen virheiden korjaaminen maksaa paljon rahaa. Kummallista on kuitenkin se, ettei keskustelua asiasta käydä – edes eurovaalien aikana.

Suomen eroaminen EU:sta tapahtuisi todennäköisesti askeleittain. Nopea ”töpseli irti seinästä” ratkaisu ei ole realistinen. Ensimmäiset askeleet liittyisivät kaiken yhteisvastuu- ja liittovaltiokehityksen välittömään katkaisemiseen. Ensimmäisiä askeleita on myös estää EU:n laajeneminen. Toinen askel voisi olla yhteisvaluutasta irtautuminen ja oman pankkijärjestelmän uudistaminen. Viimeisenä askeleena Suomi kirjaimellisesti ”nostaisi kytkintä”, ja liehuttaisi suomenlippuja Brysselissä ”kiitokseksi” yhteisistä vuosista.

Tylsä, ja laimea vaalikeskustelu

On harmi, ettei EU:n vastustajat näissäkään vaaleissa tule saamaan näkyvyyttä. Se liittyy suoraan tähän kirjoitukseeni, jossa kuvasin median tapaa harhauttaa ihmisiä ja hiljentää toisinajattelijoita. Vastuu tiedon hankintaan onkin sinulla. Iltauutisista ja A-studiosta et tule kuulemaan sitä, miksi itsenäisyydellä ei ole hintalappua, ja miksi Suomen tulisi erota Euroopan Unionista. Siksi kannattaa lukea vaikka Uusi Suomi blogia.

Lopuksi

Kiitos jos jaksoit tänne asti. Jatketaan keskustelua kommenttikentässä.

Juha Huhtala
Sitoutumaton Kouvola
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Olen maailmaa avarakatseisesti tulkitseva ihminen. Haluan puhua rauhan ja totuuden puolesta. Kirjoitusteni tarkoitus ei ole miellyttää, tai ärsyttää. Haluan tuoda julki sellaisia näkökulmia, jotka eivät saa mielestäni tarpeeksi näkyvyyttä.

Olen suuren perheen isä, ja aviomies Kouvolasta. Työskentelen perhehoitajana ja yrittäjänä. Rakkaus on suurin voimavarani. Olen eläinrakas ja viihdyn kauniissa Suomen luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu