Kohtuutta EU:n palkkoihin!

Sen jälkeen, kun lupauduin pitkän harkinnan jälkeen eurovaaleihin ehdoille, olen pohtinut paljon teemoja, joita haluaisin siellä ajaa. Tässä artikkelissa esitän yhden tavoitteeni. Pyrin esittämään sen mahdollisimman tiivistetyssä muodossa.

EU on rahasyöppö

Sen olen jo aiemmin kertonut, että EU jäsenyys vie vuosittain satoja miljoonia euroja veronmaksajien rahoja. Tämä johtuu siitä, että Suomi rahoittaa huonosti taloutensa hoitaeita valtioita. Tämä raha menee jäsenmaksujen kautta, ja on pois omalle kansalle käytettävistä rahoista.

Härski palkkausjärjeselmä

En tässä artikkelissa käsittele unionin virkamiesten palkkoja, jotka pahimmillaan ovat 20 tuhatta euroa kuukaudessa. En myöskään käsittele niiden tuhansien poliittisten avustajien ja muiden poliittisten virkojen palkkoja, koska en ole itse niihin pyrkimässä. Artikkelini ”pihvi” on meppien palkat.

Euroopan parlamenttiin valittu henkilö saa palkkaa noin 9000 euroa kuukaudessa. Tämä summa on kohtuuttoman suuri tilanteessa, jossa EU joutuu toimintansa rahoittaakseen ottamaan velkaa. Palkkausta vakavampi asia on kuitenkin mepeille maksettava verovapaa kulukorvaus, joka maksetaan palkan päälle joka kuukausi. Se on suuruudetaan noin 5000 euroa. Missä muussa työssä on mahdollista saada verovapaata tuloa noin paljon? Mielestäni kyse on ”laillisesta” veronkierrosta. Erikoista on myös se, että mepit vastaavt itse oman palkkansa suuruudesta. Vastikään palkkoihin tehtiin tuntuva korotus, eikä ylärajaa ole määritelty.

Jotain asialle pitää tehdä

En ole omissa vaalipuheissani juuri vaalilupauksia antanut, koska ne ovat lähinnä huono vitsi. Tässä yhteydessä voin kuitenkin antaa ainakin yhden lupauksen. Mikäli tulen valituksi parlamenttiin, lupaan ensimmäisten asioiden joukossa esittää palkkojen tuntuvaa alennusta, ja verovapaan kulukorvauksen pienentämistä minimiin. Tähän tavoitteeseen aion etsiä samoin ajattelevia epäitsekkäitä meppejä, ja yhdessä heidän kanssa lähteä ajamaan tätä asiaa, joka vaatii korjausta.

Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti. Olisi kiva kuulla, että mitä mieltä sinä olet tästä asiasta? Jatketaan keskustelua kommetikentässä.

Juha Huhtala
Sitoutumaton Kouvola
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Olen maailmaa avarakatseisesti tulkitseva ihminen. Haluan puhua rauhan ja totuuden puolesta. Kirjoitusteni tarkoitus ei ole miellyttää, tai ärsyttää. Haluan tuoda julki sellaisia näkökulmia, jotka eivät saa mielestäni tarpeeksi näkyvyyttä.

Olen suuren perheen isä, ja aviomies Kouvolasta. Työskentelen perhehoitajana ja yrittäjänä. Rakkaus on suurin voimavarani. Olen eläinrakas ja viihdyn kauniissa Suomen luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu