Juha Pylväs ja anteeksipyyntö, jota ei kuultu

Eilen uutisoitiin, että poliisille on tehty tutkintapyyntö Keskustan ryhmäjohtaja Juha Pylvään puheesta, jossa hän käytti sanontaa loisivat elintasosurffarit. Poliisi selvittää  ja mahdollisesti myös valtakunnansyyttäjä on puuttumassa asiaan.

Pylväs pahoitteli hetimiten käyttämäänsä sanamuotoa, mutta asiaa sinällään hän ei pyytänyt anteeksi. Mies seisoo sanojensa takana.

Entäpä jos Pylväs olisikin antanut seuraavankaltaisen lausunnon?

”Pahoittelen syvästi käyttämääni onnetonta sanavalintaa ja sanoudun täysin irti sellaisesta ajatuksesta, että emme tarvitsisi ihmisiä, jotka eivät halua tehdä töitä, vaan hakevat parempaa elintasoa suomalaisen sosiaaliturvan kautta.

Ymmärrän, että kaikki työkykyiset ihmiset, olkoot maahanmuttajia tai ei, eivät halua tehdä töitä ja se on heidän oikeutensa. Kaikilla on oltava oikeus nauttia hyvinvointivaltion tarjoamista vastikkeettomista eduista ja työtä vieroksuvien nimittely on rasistista.

Erityisen tuomittavaa on, jos tällaisen kommentin esittää kaltaiseni etuoikeutettu valkoinen heteromies. Ymmärrän, että etuoikeutettuna myös minä olen henkilökohtaisesti vastuussa eurooppalaisten harjoittamasta kolonialismista menneinä vuosisatoina ja siksi myös minun kuuluu tuntea syyllisyyttä. Tämän vuoksi on täysin kohtuutonta vaatia, että kaikilta työkykyisiltä  maahanmuuttajilta olisi edellytettävä halukkuutta työntekoon ja itsensä elättämiseen. Minä kuten muutkin kaltaiseni etuoikeutetut olemme valtavasti velkaa suurelle osaa maailman väestöstä.

Pyydän siis nöyrimmästi anteeksi niin sanavalintaani kuin myös puheeni maahanmuuttoa koskevaa sisältöä ja sanoudun sataprosenttisesti irti tällaisista ajatuksista. Maahanmuuttajat ovat aina yhtä tervetulleita, riippumatta siitä, haluavatko he rakentaa työllään suomalaista yhteiskuntaa tai eivät.”

+7
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu