Juha Pylväs: Nato-jäsenyys ei ole missään tilanteessa vaihtoehto

Näin keskustalaisena on pakko tunnustaa, että olen kovin pettynyt eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylvään suorastaan raivokkaaseen Suomen Nato-jäsenyyden vastustamiseen.

 

IS:n kyselyssä eduskuntaryhmien puheenjohtajille Pylväs asemoi Keskustan jopa Vasemmistoliittoa jyrkimmin kielteiselle kannalle. Mikään muutos turvallisuusympäristössä ei aiheuttaisi uudelleenarviota jäsenyydestä ja jäsenyys taas tekisi Pylvään mukaan Suomen alttiiksi Venäjän hybridivaikuttamisoperaatioille. Edes Ruotsin mahdollinen jäsenhakemus ei muuttaisi Pylvään mielestä Suomen tilannetta suhteessa Natoon.

Niin, me olemme koko ajan Venäjän hybridivaikuttamisen piirissä, olemmepa jäseniä tai ei. Herää myöskin kysymys, kuinka paljon enemmän Baltian maat tai Puola ovat Venäjän vaikuttamisen kohteina Nato-jäsenyyden vuoksi? Tai Norja, jolla myös on yhteistä rajaa Venäjän kanssa.

Mikäli Ruotsi hakisi jäsenyyttä ja me emme asiaan reagoisi, kuten Pylväs nyt antaa jotensakin ymmärtää, jäisimme todella outoon rakoseen. Ympärillä vain Nato-maita ja 1300 km Venäjän rajaa. Jos tilanne Itämerellä eskaloituisi Naton ja Venäjän kesken, olisimme taatusti tilanteessa, jossa Venäjä toteuttaisi jonkin mänööverin tietäen, että Suomi olisi täysin omillaan. Toki noin voi käydä vallitsevassakin tilanteessa, mutta pahoin pelkään, että Ruotsin jäsenyys ilman Suomea veisi pidäkkeet Venäjältä toimia entistä röyhkeämmin.

Toivon totisesti, että Keskustassa löytyy järkeä eikä jumittauduta (reservin yliluutnantti!) Pylvään tai Saarikon liputtamslle ”Ei ikinä Natoon”-linjalle.

 

+24
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu