Kärnä ei lähde ehdolle, kiitos Väyrysen ehdokkuuden?

Vaikuttaisi iltapäivälehtien perusteella siltä, että Mikko Kärnän keväinen lupaus toteutuu, kun Paavo Väyrynen on päätymässä Keskustan Peräpohjolan piirin ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Kärnähän ilmoitti jo keväällä, että Väyrysen kanssa hän ei sovi samalle ehdokaslistalle.

Kärnää kismittää Väyrysen Venäjä-mielisyys ja Naton vimmainen vastustaminen. Poisjäänti on selkeä protesti, mutta sillä ei liene Väyrysen läpimenoon mitään vaikutusta. Nimittäin todennäköisesti Väyrysen kohdalla edustajapaikka toteutuu, vannoutuneet Väyrysen äänestäjät eivät luultavasti pane painoa miehen Venäjä-mielisyydelle, vaikka sattuisivat olemaan asiasta eri mieltä.

Mutta miten käy Kärnän? Jos mies ei päädy minkään toisen piirin ehdokkaaksi, niin riittääkö noste myöhemmin mahdollisissa eurovaaleissa vai loppuuko poliittinen ura? Kärnä on ollut Keskustan räksyttäjä, joka on ampunut heittolaukauksia  joka suuntaan. Osumia on tullut, mutta hutejakin melkoisesti. Jokaisessa puolueessa taitaa olla tarvetta kärnille, jotka provosoivat ja huutelevat milloin mitäkin?

+3
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu