Kömpelöä propagandaa toimittaja Mauno Saarelta: ”Vasili kuiskaa Punaiselta torilta”

Aikaisemmin arvostettu ja kunnioitettavan uran mediassa tehnyt Mauno Saari osaa yllättää. Saaren perustama Naapuriseura on tyylipuhdas Kremlin propagandaviritys ja nyt Saari ilmoittaa, että hänellä on lähellä Kremlin ydintä oleva tiedonantaja, ”Vasili”, jonka sähköpostihaastattelu löytyy mainitun seuran (Naapuriseura.fi) sivuilta.

Suosittelen lukemaan ja ihmettelemään, kuinka Saaren kaltainen konkari ja arvostettu kirjoittaja voi kääntyä Kremlin roskan äänitorveksi. Liekö kääntymyksen syynä puoliso Pirkko Turpeinen-Saari, joka puolestaan omilla sivuillaan tihkuu vihaa Yhdysvaltoja vastaan. Voi myös olettaa, ettei mitään ”Vasilia” ole olemassakaan, vaan Saari taitavana sanankäyttäjänä keksii kaiken omasta päästään. Tosin en ainakaan itse voi olla kokematta haastattelua jollakin tapaa koomisena esityksenä kaikkine viittauksineen kultaiseen 70-lukuun Suomen ja itänaapurin suhteissa.

Saari ei kuitenkaan ole mikään bäckman eikä putkonen, joiden maine, sikäli kun sitä on joskus ollut, on säälittävän ja naurettavan välimaastossa. Saari on ollut kovan luokan journalisti, joten painoarvo on toista luokkaa. Saarta ja hänen kaltaisiaan vakavasti otettuja hahmoja on Suomessa syytä seurata paljon tarkemmin kuin putkosia ja vastaavia.

 

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu