Mikä saa levittämään Kremlin sanomaa? Tapaus Mauno Saari

Luultavasti melko moni suomalainen tietää jollakin tapaa nimet Bäckman, Putkonen ja Turtiainen Kremlin ajatusten levittäjinä. Kyseisistä herroista Bäckmania on syystäkin pidetty vaarallisimpana, onhan miehellä dosentin arvo ja monta rautaa tulessa. Tosin viime aikoina on Bäckmanin toiminta ollut astetta vaisumpaa. Bäckmanin motiivia lienee turha spelukoida, mutta onhan siitäkin teorioita esitetty. Putkosen ja Turtiaisen kohdalla syy Venäjän agendan levittämiseen lienee niin ilmeinen, että sitä ei ole syytä mainita.

Itse taas olen toista vuotta ihmetellyt journalisti ja kirjailija Mauno Saaren avautumisia perustamansa Naapuriseuran sivuilla. Vähä vähältä ovat Saaren tekstit muuttuneet varovaisen ymmärtävistä ja idänsuhteiden tärkeyttä korostavista äänenpainoista mitä aggressiivisimmiksi lännen ja Suomen tuhoa manaaviksi profetioiksi. Suomen poliittiset johtajat ovat Saarelle maanpettureita, jotka johtavat russofofiassaan Suomen sotaan ja tuhoon.

Oudointa on se, että Saari myös täysin tarkoituksellisesti perustelee näkemyksiään selvillä historiallisilla valheilla. Jollekin Putkoselle tai Turtiaiselle tuollaisen voisi laittaa huonon yleissivistyksen piikkiin, muttei Saarelle.

Eilen 8.5. Naapuriseuran sivuille ilmestynyt Saaren kolumni ”Vastoin parempaa tietoa” on hyvä esimerkki historian tietoisesta vääristelystä. Saari väittää, että 20-luvulla kaikki Suomea koskevat tärkeät päätökset tehtiin rajojemme ulkopuolella ja 30-luvulla olimme liitossa Saksan kanssa kuten nyt USA:n.

Väite on täysin järjetön ja sen Saari aivan varmasti tietää. Jotenkin voisin ymmärtää, että Saari on vanhoilla päivillään alkanut nähdä maailmaa eri tavoin kuin ennen, hänellähän ei tietääkseni ole esim. taustaa taistolaisliikkeessä ja siten vanhaa rakkautta itäiseen suurvaltaan sen nimestä ja ideologiasta riippumatta, mutta Putinin fasismi tuntuu Saaresta nyt jostakin syystä houkuttelevalta.

Mutta sitä en voi ymmärtää, että Saari älykkäänä persoonana sortuu propagandassaan silkkaan valehteluun. Näin hän onnistuu vanhoilla päivillään tuhoamaan maineensa totaalisesti. Tuollainen propaganda on yhtä kömpelöä kuin Puheenvuorossa Voitonpäivää juhlivan Rauno Lintusen hengentuotteet ja luulisi kovan luokan journalistin itsekin tuon ymmärtävän.

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu