Poliisi ja elokapinalliset, ensimmäinen erä kapinallisille?

Viime lokakuisen mielenosoituksen jälkipyykki jatkuu ja on siirtynyt kapinallisia sumuttaneiden poliisien osalta syyteharkintaan.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/poliisin-voimankaytto-elokapinan-mielenosoituksessa-syyteharkintaan-tasta-on-kyse/0ed76004-c9be-4150-90d2-0a07ce9670e1

Asia voi tietysti jäädä siihen, että syytettä ei tule, mutta sitä on vaikea uskoa yksin jo asian tiimoilta olleen valtavan julkisuuden vuoksi. Paine valtakunnansyyttäjänvirastossa asettaa poliisi syytteeseen lienee varsin kova.

Jos ja kun syyte tulee ja sitä myöten myös ennakoin tuomiota, niin ensimmäinen erä tulee kääntymään elokapinallisille. Mutta on selvää, että asian edettyä syyteharkintaan, on poliisilla jo nyt entistä isompi kynnys käyttää minkäänlaisia keinoja vastaavien mielenosoitusten hajottamiseen. Toisin sanoen elokapinalliset ovat voittaneet ainakin osittain jo nyt.

Jos taas tulee tuomio, niin voi vain kysyä, miten se vaikuttaa kaikkeen muuhunkin poliisin voimankäyttöön kuin mielenosoituksen hajottamiseen?

No ainakin yhden puolueen piirissä ollaan nyt mielissään. Ja sisäministerin on helpompi antaa tukea elokapinallisille.

+8
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu