Sähköautotavoite ja maaseutuasuminen

Hallituksen kaavailemat utopistiset tavoitteet eli 700 000 sähköautoa Suomen teille kymmenen seuraavan vuoden kuluessa ovat maaseudun kannalta tuhoisat.

Maalla asuu verraten paljon ikääntyvää ja vähätuloista väestöä ja tämä ryhmä käyttää vanhempaa autokalustoa. Nyt sitten etenkin Kokoomuksen taholta väläytellään suuria korotuksia polttonesteiden hintoihin ja päästöperusteiseen verotukseen. Tämä sinänsä on jo myrkkyä mainitulle väestönosalle, jonka on pakko käyttää henkilöautoa lähes kaikkeen normaaliin liikkumiseen julkisen liikenteen puuttuessa.

Toiseksi sähköauto ei ole maaseudun asukkaalle edes millään muotoa realistinen vaihtoehto. Ei silloinkaan, jos hankintatuki viedään tappiin saakka. Sähköautolla kun ei vedetä perävaunua lukuun ottamatta isoja premium-luokan autoja. Perävaunu on kuitenkin jokaisen maaseudun autoilijan pakkohankinta ja todella harva pystyisi hankkimaan yli 50 000 euron arvoisia sähköautoja, joilla vaunua saisi vetää.

Näin yltiöpäiset päästötavoitteet tulevat syömää maaseudun elinvoimaa ja aiheuttavat yhä kiihtyvää muuttoa taajamiin joukkoliikenteen pariin. Pelkään, että moni pienempituloinen toteaa, että on pakko muuttaa pois. Maaseudusta on tulossa yhä selvemmin vain hyvätuloisten lomareservaatti, jossa muutama suurviljelijä pyörittää agrobisnestä.

Tähän kun lisätään se, että kaavoituksella jo tälläkin hetkellä ja tulevaisuudessa enemmän estetään rakentaminen maaseudulle, niin pian voidaan aloittaa todellinen maaseudun loppulaskenta.

Toivoa sopii, että ainoa maaseudun elämästä oikeasti huolta kantava puolue eli Keskusta pystyy vaikuttamaan tähän tuhoisaan vouhotukseen ja torppaamaan yltiöpäiset liikenteen ilmastotavoitteet.

Juha Hytönen

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu