Sähkösopimushuijaukset alkamassa?

Sähkön hinta lienee yksi kuumimmista puheenaiheista tänä talvena. Moni omakotiasukas ei ennen tätä vuotta erityisemmin sähkön hintaa miettinyt, mutta nyt ainakin heillä, joilla määräaikainen sopimus on loppumassa, on melkoinen miettimisen paikka. Pörssisähkö vai toistaiseksi voimassaoleva vaiko määräaikainen? Jokainen vaihtoehto on lähtökohtaisesti kallis.

Monilla eläkeläisillä on ollut luultavasti toistaiseksi voimassaoleva sopimus ties kuinka kauan ja usein  vanhan tutun sähköyhtiön kanssa. Yhtiöt ovat kesästä alkaen hilanneet näiden vanhojen sopimusten hintoja ylös ja niin ovat myös  ikäihmiset joutuneet miettimään yhtiön vaihtoa.

Lähipiirissäkin asia on ollut pohdinnassa ja näyttääpä siltä, että tämän tiimoilta ovat huijaritkin aktivoituneet. Mikkeliläisessä kauppakeskuksessa oli pari nuorta miestä esittäytynyt isälleni Vattenfallin myyntimiehiksi. Tarjous oli ollut 18 senttiä kilowattitunnilta ja sopimuksen olisi voinut irtisanoa parin viikon irtisanomisajalla. Isäni oli sanonut, että toki kävisi mainiosti kun nykyisen sopimuksen uusi hinta huiteli 40 sentin lukemissa, mutta hänpä varmistaa muutaman asian ja palaa huomenna tekemään mahdollisesti sopimuksen. Miehet olivat toivottaneet hänet seuraavana päivänä tervetulleiksi. Yllättäen heistä ei  ollut sitten näkynyt jälkeäkään…

Eli tulkitsimme yhdessä, että huijaushan tämä oli, kun halvimmat sopparit ovat nyt  tuolla 26-32  sentin tuntumassa määräaikaisina tai toistaiseksi voimassaolevina.

Mutta entäpä sitten ne, jotka laittoivat nimen huijareiden(?) paperiin? Kuinka tämä kusetus edes käytännössä voi toimia ja miten ValeVattenfall rahastaisi? Ehkä jollakulla on tähän selitys.

 

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu