Seksuaalivähemmistöjen asema muka huononee eivätkä he näy mediassa?

Ylen sivuilla on tuore juttu ohjaaja Kirsi Marie Liimataisesta, joka mukaan Suomi ottaa takapakkia seksuaalivähemmistöjen kohtelussa. Juttua lukiessa herää epäusko,missä todellisuudessa Liimatainen oikein elää väittäessään näin.

Itseni ikäinen Liimatainen vyöryttää esiin lapsuus- ja nuoruusmuistojaan siitä, kuinka vuosikymmeniä sitten suhtauduttiin homoihin ja kuinka jonkinlainen kristillisisänmaallinen henki kommunisminpelkoineen leijui kaiken yllä. Tuntuu kuin Liimatainen olisi elänyt nuoruuttaan 30-luvun eikä 80-luvun Suomessa. Omakohtaisesti tuo kuva tuntuu hyvin vieraalta, vaikka toki homoihin suuntautuminen olikin torjuvaa.

Mutta väite siitä, että taas oltaisiin lähestymässä samoja aikoja, on suorastaan koominen. Liimatainen peräänkuuluttaa muun muassa sitä, että miksei media huomioi seksuaalivähemmistöjä, missä ovat jutut sateenkaariperheistä jne. Ja Ylen sivulla on nytkin näkyvissä juttu Utön saarelle muuttavasta sateenkaariperheestä ja erilaisissa perhe-ja aikakauslehdissä on tämän tästä juttuja mies- ja naisparien elämästä puhumattakaan telkkarin viihdeohjelmista. Jopa pääministerinkin ystäväpiirissä on hyvin paljon seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ja Pride alkaa koko kansan juttu.

Myöskään Liimataisen nostamat Räsänen ja Huhtasaari poliitikkoina eivät edusta suomalaisten valtavirtaa suhtautumisessa seksuaalisuuteen. Muissa puolueissa heteroseksuaalisuutta ei korosteta,eikä se taida olla edes persuillekaan niitä isoimpia kysymyksiä.

Joku Savonlinnan taidelukion opiskelijoiden häirintä on tietysti osoitus siitä, että junttiutta löytyy edelleen, mutta yhteyksien vetäminen tällaisista keskenkasvuisten häiriköinnistä rasistisen seksuaalivähemmistöjä vainoavan äärioikeiston suosion kasvuun Suomessa on todella erikoista.

Mitenhän paljon seksuaalivähemmistöjen pitäisi näkyä, jotta tilanne olisi edes tyydyttävä?

+11
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu