Sensurointi, YLE ja Hesari

YLE on viime aikoina lisännyt mahdollisuuden keskustella verkossa olevista jutuista. Se, että onko tämä tarpeellista, on oma kysymyksensä, mutta koska näin nyt mennään, niin aika lailla merkillistä on Ylen harjoittaman sensuurin luonne keskusteluissa.

Näyttää siltä, että jos esittää konservatiivisia mielipiteitä, sensuuri ei päästä niitä helpolla läpi, ei silloinkaan kun kommentissa on vältetty mainitsemasta ketään  nimeltä. Vastaavasti kaikenlainen liberaali jankuttaminen tuntuu poikkeuksetta välttävän sensuurin.  Erityisessä suojeluksessa ovat vasemmistolle tärkeät asiat.

Samaa otetta näkyy Hesarin yleisönosastolla. Tästä itselläni on kokemusta pidemmältä ajalta ja on pakko todeta, että 10-20 vuotta sitten yleisönosastoon kirjoittelu oli aidosti moniarvoista. Viime vuosina olen koettanut useaan kertaan saada kirjoituksen läpi, mutta ilman tulosta. Olen kritisoinut Hesarin artikkeleita ja kirjoittanut ylipäätään asioista, joista katson mm. koulutukseni kautta jotakin tietäväni. Mutta eipä auta, se sijaan monessa tapauksessa aivan vastakkaista kantaa edustavat kirjoitukset ovat saaneet hyväksynnän.

Perussuomalaisten kannattajissa tuntuu olevan väkeä, joka ei luota Yleen tai muuhunkaan valtamediaan, vaan rakentelee omia salaliittojaan.  Joskus tulee mieleen, että jotakin pientä perää tässäkin on, kun asiaa katsoo tästä vinkkelistä, mitä nyt tuossa otin esille.

 

Juha Hytönen

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu