Suomessa syyttömiä, Hesarin sunnuntaijuttu kertoo paljon löperyydestä Isis-vaimoja kohtaan

Kun Puheenvuorossakin kovin moni parjaa Hesaria, niin olisikohan syytä vetää kommentteja takaisin tämänpäiväisen Sami Sillanpään ”Suomessa syyttömiä”-jutun myötä.

Sillanpää on tehnyt perusteellista työtä selvittäessään, miksei kukaan Suomeen palautetuista (valtion piikkiin haetuista) Isis-vaimoista ei ole saanut minkäänlaisia seuraamuksia toimistaan terrorismin hyväksi. Muualla Euroopassa mukaanlukien Ruotsi tilanne on toinen, ankarimmillaan on tullut toistakymmentä vuotta vankeutta.

Meillä Isis-vaimot elävät aivan normaalia elämää, huostaanottojakaan ei ole tehty. Yhdestä naisesta on aloitettu esitutkinta, mutta sekin on ollut pitkään jumissa.

Sillanpään jutusta selviää, että suurimmat syyt Isis-vaimojen ”vapauteen” ovat Suomen jälkijättöinen lainsäädäntö ja tietojen saamisen vaikeudet, mutta kun kuuluisan Isis-terroristien Nero Saraivan eräs vaimo Angela on saanut Hollannissa neljän ja puolen vuoden tuomion, ei Neron suomalaisvaimo ”Helistä” ole edes käynnistetty esitutkintaa. Siitäkin huolimatta, että Supon apulaispäällikkö sanoo, että he uskovat naisten todennäköisesti jatkavan terroristista toimintaansa.

Sillanpää päättää juttunsa näin: ”Suomen viranomaisten silmissä Isis-naiset ovat siis lainkuuliaisia kansalaisia.” Niinpä. Mutta väistämättä herää epäilys, että onko edes tosissaan yritetty saada heitä vastuuseen.

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu