Suuri isänmaallinen sota 2.0

Putinin määräämä osittainen liikekannallepano on rohkea veto  Venäjän diktaattorilta. Onko tilannearvio oikea, pystyykö hallinto uskottavasti perustelemaan kansalle lännen uhan Äiti-Venäjää vastaan? Sota on kuitenkin selkeästi muuttumassa Venäjän ja lännen taisteluksi Putinin kaavailuissa ja sellaisena se halutaan myydä Venäjän kansalle.

Selvää lienee, että venäläisessä todellisuudessa palvelukseenastumismääräys koskee ensisijaisesti maaseudun ja syrjäisempien alueiden miehiä. Puolustusministeri Shoigun kaavailemat 300 000 palvelukseen kutsuttavaa eivät vaikuttane sodan kulkuun vielä useampaan kuukauteen, mutta itse sota tulee nyt venäläisten iholle eri tavalla.

Nouseeko Venäjällä isänmaallinen innostus? Miten hallinto sen luo tai vastaavasti, kuinka tehokkaasti se pystyy tukahduttamaan kriittiset äänenpainot?

Putin korosti puheessaan Ukrainan natsihallintoa. Meneekö natsiretoriikka läpi vähääkään koulutetumpaan väestönosaan? Luottaako Putin ja hallinto siihen, että yli 70 vuotta rummutettu puna-armeijan sankarillinen taistelu natseja vastaan luo yhä yhteenkuuluvuutta ja innostusta sotatoimia ja ”pahaa ja rappioitunutta” länttä kohtaan?

Kysymyksiä on paljon, vastauksia ehkä tässä vaiheessa vielä vähemmän.

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu