Vaarallisin suomalainen putinisti?

Suomessa on pieni, mutta sitkeä joukko, joka toitottaa Kremlin sanomaa Ukrainan sodan oikeutuksesta, Suomen alistumisesta Naton, USA:n ja globaalistieliitin vasalliksi tai jopa Suomen valmistautumisesta hyökkäykseen Venäjää vastaan. Tähän ryhmään en sotke Puheenvuorossakin esiintynyttä Väyrystä tai hosupettereistä höpisevää evp-kenraalia, heidän sanomansa ovat vielä jollakin tavoin käsitettäviä.

Kovan linjan putinistien joukkoon kuuluu ensinmäkin kommunistijääriä, joille aate on hämärtynyt, mutta yhtäkaikki paha tulee aina lännestä ja hyvä idästä. Eläkkeellä oleva toimittaja Leena Hietanen lienee hyvä esimerkki, hänen bloginsa tihkuu vihaa Yhdysvaltoja vastaan. Suurta merkitystä näillä Hietasen kaltaisilla henkilöillä tuskin on, he voivat syytää netissä tarinoitaan, mutta yhteydet Venäjään jäänevät olemattomaksi.

Sitten meillä on dosentti tai siis dozentti (kuten mies itse bloginsa otsikoi) Bäckman. Bäckmania on aiheestakin pidetty vaarallisena Kremlin äänitorvena vuosikausia, mutta nyt miehen tähti saattaa olla laskussa. Kovin ihmeellisiä projekteja ei taida olla meneillään ”dozentti offizial”- hölinät ovat enimmäkseen naurettavia.

Mutta entäpä ”miehemme Donbassissa”  MV-lehden päätoimittaja Janus Putkonen? Putkonen on saanut uutta vettä myllyynsä, hän tuntuu saavan kutsuja Venäjälle erilaisiin kokouksiin ja  konferensseihin. Viimeksi Putkonen näytti MV-lehden mukaan olleen Muurmanskisssa arktisen alueen turvallisuuskonferenssissa, jossa tietenkin oli vain Kremlille mieluisia osanottajia.

Putkonen pahoitteli Suomen luomaa uhkaa Venäjälle ja mm. väitti Naton miehittävän Suomea. Väitteet ovat sitä itseään, mutta kyllä mieleeni tulee, että onko miehen höpinöillä oikeastikin merkitystä. Voisiko Putkonen olla nousemassa sellaiseksi henkilöksi, jota Venäjän valtiollinen media alkaa käyttää asiantuntijana vaikuttaakseen venäläisen yleisön mielialoihin ja näkemyksiin Suomesta?

Entäpä löytyykö muita huomioitavia Kremlin sanoman levittäjiä?

 

+20
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu