Venäjää tukeva Naapuriseura haluaa Haaviston presidentiksi

Hieman yllättäen vahvasti Venäjää ja sen tavoitteita tukeva sekä globalismia, Natoa, USA:ta ja läntistä arvoyhteisöä armottomasti kritisoiva Naapuriseura on päätymässä antamaan tukensa Pekka Haavistolle. Haaviston kuitenkin luulisi edustavan seuran kritisoimaa globalismia puhtaimmillaan, joten herää kysymys, mitä muutos johtuu. Olihan Naapuriseuran sivuilla vielä loppuvuodesta juttuja Väyrysen ehdokkuuden puolesta ja kehotettiin täyttämään kannattajakortteja ja tokihan Väyrynen nyt jakoi seuralaisten kanssa paljolti saman arvomaailman. Yhtä lailla olisi mukava tietää, mitä mieltä Haavisto itse on Naapuriseuran tuesta, tuskin nyt ainakaan kovin mielissään olisi.

Käytännössä Naapuriseura ja Naapuriseuran Sanomien toimitus lienee yhtä kuin päätoimittaja Mauno Saari. Jos Saari on päätynyt Haaviston tukijaksi, niin ounastelen seuran hajoamista. Seuran sivuilla näkyykin jo muutama tyrmäävä kommentti Saaren näkemykselle.

Mahtaisiko olla, että Naapuriseuralle käy kuten on käynyt vaikkapa toiselle putinistiselle liikkeelle eli VKK:lle. VKK hajosi sisäisiin riitoihin ja tuollainen tuntuu olevan kaikille Venäjää ihaileville hörhöliikkeille tyypillistä. Mikäli nämä Venäjä-mieliset poppoot jatkavat samalla linjalla, riitaantuvat ja hajoavat, niin eipä noista ole mitään huolta kenellekään. Hyvää viihdettä tietysti tarjoavat ja joskus tulevaisuudessa tutkijoilla saattaa riittää materiaalia yllinkyllin tutkiessaan ääriliikkeiden historiaa.

Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu