Yle ja seksityön ihanuus
Todettakoon nyt alkajaisiksi, että arvostan Ylen uutisia, ajankohtaisohjelmia ja erityisesti radion puolella asiantuntijoiden toimittamia musiikkiohjelmia. Ja työssäni Areena on suorastaan välttämätön. Haluan siis pitää Ylen toiminnan ja tarjonnan kattavana ja monipuolisena.
Mutta joskus on pakko ihmetellä, kuten nyt ihmettelen suuresti Ylen linjaa seksityöhön. Pääsääntöisesti julkisen palvelun yhtiö kertoo seksityöstä vain positiivisessa sävyssä. Tulot voivat olla suuria, koulutusta ei vaadita, työ esitetään hohdokkaana ja aivan normaalina uravalintana.
Väitän, että kansalaisten yleinen mielipide itsensä myymisestä on kaikkea muuta kuin positiivinen. Ja vaikka kyse ei olisikaan konkreettisesti fyysisten palvelujen tarjoamisesta, niin siitäkin huolimatta en usko kenenkään vanhemman ilostuvan kuullessan oman lapsensa päätyneen seksialan yrittäjäksi tai työläiseksi. Tai sitten meikäläinen elää konservatiivisessa kuplassa. Mutta ehkä joku aika vielä menee, ennen kuin kouluissa oppilaat voivat tet-viikoilla tutustua seksityöhön ja seksityön koulutusohjelmat tulevat toiselle asteelle.
Ylen linja on tässä asiassa todella outo. Miksi ei tasapuolisesti tuoda esiin seksityön pimeitä puolia, alan liepeillä olevaa rikollisuutta, hyväksikäyttöä, psyykelle mahdollisesti aiheutuvaa ahdistusta? Tai sitä, että seksityö ei voi olla kovin pitkäaikainen uravalinta.
Jollakin tapaa ymmärrän, että ihminen saa tehdä työtä omalla kehollaan siten kun haluaa, mutta tasapuolisuuden nimissä olisi joskus hyvä päästä lukemaan traumatisoituneen seksityöläisen tarinaa. Sellaisia taatusti on. Mitähän esimerkiksi kuuluisi kaksikymmentä vuotta itseään myyneelle seksityöläiselle? Rahaa on voinut tulla, mutta onkohan muuten ollut onnistunut uravalinta?
Luulen, että jokin linjaus on tässä asiassa Ylellä ihan oikeasti tehty. Sitä on vain vaikea ymmärtää.
Eikös seksityöläinen tarkoita sitä, että joku on antanut hänelle töitä. Häntä yleensä kutsutaan sutenööriksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos palkan maksaa asiakas, kyse on yrittäjästä, jos palkan maksaa yrityksen omistaja, kyse on työläisestä. Jostain syystä Yle ei arvosta seksiyrittäjiä?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa ei ole laillista olla minkään ”yrityksen” alaisena seksityössä, se luetaan paritukseksi. Kukaan muu ei saa hyötyä, kuin seksityötä tekevä. Tämä menee irvokkaaksi siinä, että itse työntekijät haluaisi perustaa yrityksiä keskenään, vuokrata/ostaa tilat, palkata turvamiehiä jne., mutta tämä ei Suomessa onnistu.
”Jostain syystä Yle ei arvosta seksiyrittäjiä?”
Thä? Juuri niistähän Yle on juttuja tehnyt, ei parituksen alla olevista, joilla monesti passi panttina ja pakotettu/alistettu töihin ja rajoja ei esim asiakasmäärille voi asettaa itse. Kaksi täysin eri asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä se tasapuolisuus tulee siitä, että aina viime vuosikymmenen loppuun asti on kauhisteltu uutisoinnissa seksibisnekseen liittyvästä rikollisuudesta, pakottamisesta, hyväksikäytöstä, päihdeorjuudesta j.n.e. Yleinen uutisointi ja kansalaiskeskustelu kiteytyi lähinnä siihen pitäisikö toiminta kieltää tai ostaminen kriminalisoida. Ei tuokaan ollut koko totuus asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko, että ennen tuotiin esille lähinnä ne nurjat puolet, niin nyt sitten on aika ottaa positiivinen näkökulma? Tottahan on, että aikaisemmin on mediassa kauhisteltu, mutta en näkisi tarpeellisena tehdä täyskäännöstä.
Ilmoita asiaton viesti
Asiassa on kaksi puolta, vapaasta tahdosta hommia tekevät suomalaiset ja muualta tuodut jotka eivät niin vapaaehtoisesti yleensä työsuhteessaan ole. Näitä on aivan turha sekoittaa keskenään.
Toki myös joskus suomalaisilla on samat motiivit kuin ulkomaisilla, esim rahoittavat addiktiotaan seksityöllä, mutta tämä on todella marginaalista ja tapahtuu enemmänkin ”kaveriporukoissa”, nk. pirihuorat.
Ilmoita asiaton viesti
Näin tietenkin on, enkä nyt tarkoittanutkaan ihmiskaupan/parittamisen uhreja.
Ilmoita asiaton viesti
” Miksi ei tasapuolisesti tuoda esiin seksityön pimeitä puolia, alan liepeillä olevaa rikollisuutta, hyväksikäyttöä, psyykelle mahdollisesti aiheutuvaa ahdistusta?”
Tässä alle viikon vanha juttu Yleltä, missä kummastuttaa tämä poliisin lausunto:
”Myös niin sanottu liikkuva prostituutio on lisääntynyt ja tuonut tarjontaa myös Suomeen.
– Nyt kun esimerkiksi Etelä-Euroopassa on ollut heikompi talous, niin se on saanut ihmisiä liikkumaan muualle Eurooppaan seksityön merkeissä, Huovinen sanoo.
Poliisi ei varsinaisesti seuraa kotimaista seksikauppaa, koska se on itsessään laillista.
– Laittomaan paritukseen tai varsinkaan ihmiskauppaan liittyviä tapauksia ei ole juuri ilmennyt, sanoo Helsingin poliisin ihmiskaupparyhmän rikosylikomisario Hannu Kortelainen.
Hänen mukaansa seksikauppaan ja paritustoimintaan lähdetään tai ajaudutaan usein taloudellisista syistä.
– Siksi voisi ajatella, että heikentynyt taloustilanne myös Suomen sisällä voisi saada aikaan sen, että seksikauppamarkkinoille tulee uusia toimijoita, Kortelainen sanoo.”
Aika kummallinen asenne, ei tutkita ja ”rahanpuutteesta vain”, tämä on yksi rikollisorganisaatioiden tapa tienata ja tuodut naiset harvoin mitään tuloja saa kuin hengissä pysymiseen. Paljon väkivaltaa, alistamista ja kiristämistä, esim perheitä lähtömaissa saatetaan ”pitää panttina”, ei kirjaimellisesti kaapattuina mutta jos vaikka karkaa, menevät käymään… Tämä puoli bisneksestä on todella synkkää ja ihmettelen poliisin kevyttä asennoitumista, kyse on kuitenkin ihmisistä.
EDIT linkki juttuun: https://yle.fi/a/74-20106956
”Tai sitä, että seksityö ei voi olla kovin pitkäaikainen uravalinta.”
Höpsis, ei ole ikärajaa ylöspäin – fetissejä on kaikenlaisia, osa haluaa GILF:in.
Ilmoita asiaton viesti
Arvojen muutostahan tuo minusta heijastelee. Entisvanhaan yksiavioinen perhe oli arvossaan, jolloin avioliiton ulkopuolinen seksikin oli eri muodoissaan uhkana ihanteelle. Nyt eivät omatoiminen lasten kasvatus eikä avioliitto ole kovin arvostettuja asioita, niin tarjotaan jotain muuta ”arvokasta” tai vähintäänkin kiinnostavaa.
Miksei Ylen toimintaa voisi nähdä arvojen murentamisenakin, jos niitä arvoja vielä on jäljellä.
Ilmoita asiaton viesti
Luin artikkelin enkä huomannut työn esittämistä hohdokkaana. Toki tulot ovat suuret, mutta se kai on fakta eikä kannanotto. ”Elanto ei tule helpolla.”
Mielenkiintoistahan tuossa on toimiminen omalla toiminimellä verot maksaen ja ”toimialan” tuomat haasteet. On melkoisen ristiriitaista, että täysin laillista yritystoimintaa rajoitetaan toisaalla mainoskiellolla ja jopa sillä, että toimitilojen vuokraaja voi joutua syytteeseen.
Samaa mieltä siitä, että tällaiset artikkelit ”normalisoivat” alaa mutta entä sitten? Toiminta on olemassa eikä se sillä poistu, että siitä ei kirjoiteta tai että se typistetään köyhistä maista tulevien katuprostituoitujen ja kotimaisten ”pirihuorien” asiaksi, kun se ei sitä pelkästään ole.
Ilmoita asiaton viesti
”..ja jopa sillä, että toimitilojen vuokraaja voi joutua syytteeseen.”
Tämä on ihan järjetöntä. Tiedän alalla toimineita ja olisivat halunneet vuokrata tilat, ostaa turvamiespalveluita jne, mutta ei vaan onnistu. Tämä olisi ollut vain heidän omaksi turvaksi, ei mikään muu motiivi.
Ilmoita asiaton viesti
Totta kyllä, ”elanto ei tule helpolla” todetaan jutussa. Toisaalta minusta jutussa välittyy eräänlainen positiivinen fiilis työstä, on ulkomaanmatkoja, omistusasunto hankittu seksillä ja helppo alalle ajautuminen ”hauskaa hankkia sellainen sugar daddy”, haaveet seksityöstä Singaporessa tai Dubaissa. Nämä ovat mielestäni sellaisia pointteja, jotka taatusti kiinnostavat vaikkapa pienituloista opiskelijaa. Tarvitseeko nämä tuoda esille unohtaen lähes tyystin vaikkapa sen, mitä tuo työ aiheuttaa omalle mielelle? Ja taatusti aiheuttaa.
Mutta tietysti kun toiminta on laillista, pitäisi olla samat säännöt kuin muillakin yrittäjillä, siitä samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Miten omaehtoinen ja vapaavalintainen työ aiheuttaisi ”taatusti” jotain omalle mielelle?
On paljon töitä jotka ovat henkisesti rankkoja, tulee mieleen esimerkiksi hautausurakoitsija, kuolemansyyntutkija tai vaikka vanhusten hoivapalvelut joissa näkee jatkuvasti kuolemaa, mutta ei niitäkään rajoiteta. Poliisi tai lastensuojeluviranomainen joutuu jatkuvasti näkemään kurjia ihmiskohtaloita. Arvaan että opettajankin työ on välillä henkisesti painostavaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Miten omaehtoinen ja vapaavalintainen työ aiheuttaisi ”taatusti” jotain omalle mielelle?”
Jep, ihan kummallinen heitto.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä luettelemasi ammatit ovat sellaisia, että tavatessa voi sanoa, että olen hautaustoimistossa töissä tai että olen patologi. Itseään myyvä tuskin kertoo sukujuhlissa tai yleensä missään olevansa prostituoitu. Yksin salailu tai sivutoimen paljastumisen pelko harrastelijalla tekee työstä henkisesti raskasta.
Ilmoita asiaton viesti
Toisin sanoen työhön liittyvä, ja ulkopuolisten siihen lyömä, stigma tekee työstä henkisesti raskasta?
Eikö sitten toimiala nimenomaan pitäisi ”normalisoida”?
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka ajattelisi, että toimiala pitäisi normalisoida, niin mitäpä veikkaat, onko tuo millään järkevällä aikajänteellä realistista? Yle epäilemättä pyrkii kantamaan kortensa kekoon normalisoinnissa, mutta kyse on samasta asiasta kuin kantaisi vettä kaivoon. Vaikka yhteiskunta liberalisoituu vauhdilla, en kykene kuvittelemaan tilannetta, jossa prostituoidusta tulisi kunniallinen ammatti siinä missä joku muukin.
Ilmoita asiaton viesti
”..onko tuo millään järkevällä aikajänteellä realistista?”
Se on jo nykymaailmassa realismia. Toki aina on niitä jotka kauhistelee ja tuomitsee, mutta niin se on kaiken muunkin kanssa. Ei stigma kuitenkaan ole sellainen mitä kuvittelet, tai ehkä siellä landella vielä on.
”Vaikka yhteiskunta liberalisoituu vauhdilla, en kykene kuvittelemaan tilannetta, jossa prostituoidusta tulisi kunniallinen ammatti siinä missä joku muukin.”
Maailman vanhin ammatti, mikä siinä ei olisi kunniallista? Tarjonta syntyy kysynnästä, joten minun mielestä aika turha näitä ammatinharjoittajia syyttää siitä että antavat maksullisia palveluita niille, joiden seksielämä on aneemista, tai sellaista ei ole ollenkaan. Toki pettäminen on vähän hankala asia, mutta jos parisuhteessa seksiä ei enää ole, niin onko se enää parisuhdekaan? Enemmän ollaan kavereita. Ainakin omasta mielestä on paljon kunniattomampia ammatteja, kuten esim. poliittisesti valittu virkamies.
Ilmoita asiaton viesti
No ainakin landella on se stigma. Jos lähtisin tekemään kyselyn täällä takahikiällä, niin luultavasti käytännössä ihan jokainen katsoisi, että prostituoituna työskentely on paheksuttavaa. Ja uskon, että tulos vaikkapa stadissa olisi vahvasti samansuuntainen, vaikka nyt hyväksyntää olisikin enemmän. Eivät asenteet niin nopeasti ole muuttuneet.
Ilmoita asiaton viesti
No, tässä ollaan molemmat uskon varassa, minä uskon siis päinvastaista ja näen sen ihan käytännössä – eikä vain Ylen satunnaisten juttujen takia.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä kuitenkin taidat nähdä enimmäkseen tuon Espanjasta käsin?
Ilmoita asiaton viesti
Täällä ollaan hyvin konservatiivisia tuon suhteen, paljon enemmän kuin Suomessa, eli en.
Ilmoita asiaton viesti
Seksityö on täysin laillista Espanjassa, tai oikeammin, siitä ei ole lainsäädäntöä.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin miten ihmiset suhtautuu ilotyttöihin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin, asenteet muuttuvat hitaasti jos ylipäänsä muuttuvat. Ja niin kauan kuin lainsäädäntö asettaa normit, ei asiat ainakaan muutu.
Asiassa toivottavasti mennään eteenpäin edes vauvanaskelin.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan sitä jo menty, vertaa nyt vaikka 90-lukuun nykyaikaa.
Ei konservatiiviset piirit tästä tai muustakaan mieltään tule muuttamaan, homoliitot, naispappeus ja huoraaminen jatkossakin syntiä.
Ilmoita asiaton viesti
Mä muistan 80-luvun ja kauhistelun sukunimilaista, mikä turmio koittaa jos nainen saa pitää avioliitossa oman sukunimensä. Se oli samoja aikoja kun ystäväni hyppäsi 5-kerroksisen talon katolta asvalttiin koska ei pikkukaupungissa homona jaksanut.
Prostituutiossa ehkä eniten hämää se kaksinaismoraali, itse tuomitaan ja sitten ollaan muka-huolissaan näiden asemasta koska se yleisesti tuomitaan. En nyt viittaa Hytöseen vaan noin yleisemmin ja ennen kaikkea raamattupiireihin.
Jeesus taisi luvata prostituoiduillekin taivaspaikkaa. Ja jopa tullimiehille…
Ilmoita asiaton viesti
Ei mene aivan noin, naispappeuden vastustajia on nyt aivan oleellisesti vähemmän, minäkään en tunne yhtään henkilökohtaisesti, vaikka taatusti enemmistö tuttavista mieltää itsensä konservatiiveiksi. Homoliitot ovat nekin hyväksytympiä, mutta huoraaminen on mielestäni sellainen asia, että sitä voivat paheksua liberaalimmatkin persoonat.
Ilmoita asiaton viesti
Se on hauskaa että monesti nämä jotka seksialaa kovasti paheksuu, paljastuu itse palveluiden käyttäjäksi…
Esimerkkinä suomalaiset ”lähetyssaarnaajat” Thaikkulassa, Niikon porukkaa. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Tarvitseeko tuo nyt sen ihmeempää kuin että kaupparekisteriin lisää toimialaluokituksen jos sellainen puuttuu.
Ilmoita asiaton viesti
Prostituoitu saa harjoittaa ammattiaan millä toiminimellä tai toimialaluokituksella tahansa.
Suomessa on vähän toimialarajoituksia, ja ”Mellilän Mehu & Meisseli” saa täysin vapaasti harjoittaa vaikka sellun keittoa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, mutta jos haluaa myydä palveluaan ja brändää itseään, haluaa varata yhtiölleen toiminimiä, tavaramerkkejä jne. niin siinä katsotaan toimialaluokituksia että toimiiko Mellillän Mehu & Meisseli samalla toimialalla mikä on kaupparekisterissä. Ei saa olla liian samankaltainen nimi samalla toimialalla ettei tule sekaannuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Älä kiemurtele. ”Vapailla toimialoilla” saa rekisterimerkinnästä huolimatta tehdä vapaasti vähän kaikkea.
Valmistaako Stora jotain? Taitaa valmistaa, vaikka toimialassa ei valmistamisesta ole sanaakaan, vain omistamisesta.
Tämä oli Storalle kova pala Kiinassa, kunnes ratkaisin ongelman.
Ilmoita asiaton viesti
”Älä kiemurtele. ”Vapailla toimialoilla” saa rekisterimerkinnästä huolimatta tehdä vapaasti vähän kaikkea.”
Niin, mutta siitä ei ollut kyse vaan seksityön normalisoinnista.
Ilmoita asiaton viesti
No, sinä tuon toimialan toit tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinassahan pääsääntöisesti teollisen yhtiön rekisteröiminen edellyttää, että yhtiön virallisessa nimessä kerrotaan toimiala riittävällä tarkkuudella. ”Logonimi” saattaa sitten olla erikseen.
Thaimaassa puolestaan saa yhtiö toimia vain silla toimialalla, joka on mainittu rekisteröimisen yhteydessä, vaikka sitä ei nimeen olisi kirjoitettukaan. Siksi siellä yhtiöitä rekisteröidessä on tavallista luetella kaikki mahdolliset toimialat, jotta varmistettaisiin, ettei tulevaisuudessa tule ongelmia, jos toiminnan fokus muuttuu. Esimerkiksi Kemiran vesikemikaaliyhtiön rekisteriin kirjoitettiin mm. kampaamo- ja parturitoiminta, kahvilan pitäminen j.ne. …
Ilmoita asiaton viesti
Kiinassa toimialan määrittäminen oli taidetta, koska kiinalaisia karaktäärejä sai olla vain tietty määrä. Ja tietenkin ”The Catalogue for the Guidance of Foreign Investment”.
Storaa rasitti kuitenkin vain sen kotimainen toimiala.
Ilmoita asiaton viesti
”Siksi siellä yhtiöitä rekisteröidessä on tavallista luetella kaikki mahdolliset toimialat, jotta varmistettaisiin, ettei tulevaisuudessa tule ongelmia, jos toiminnan fokus muuttuu.”
Suomessa siinä on myös järkeä laittaa kaikki mitä saataa tulla että kun varailee toiminimiä, domaineja, tavaramerkkejä niin ei tule sitten myöhemmin ristiriitaa jos joku keksii käyttää samaa nimeä hieman eri toimialalla mikä voi tehdä ristiriidan.
Lisäksi ne rekisterimuutokset myös maksaa niin paljon niin vähemmän säätämistä ja kulua kun tekee kerralla.
Ilmoita asiaton viesti
”Itseään myyvä tuskin kertoo sukujuhlissa tai yleensä missään olevansa prostituoitu.”
Harva menee julistamaan ammattiaan sukujuhliin, vaan juhlimaan tilaisuutta, jos kysytään niin ainakaan tuttavistani jotka alalla olleet ole mitenkään salailleet.
”Yksin salailu tai sivutoimen paljastumisen pelko harrastelijalla tekee työstä henkisesti raskasta.”
Miksi olisi? Niin ja mikä harrastelija?
Ilmoita asiaton viesti
”Tarvitseeko nämä tuoda esille unohtaen lähes tyystin vaikkapa sen, mitä tuo työ aiheuttaa omalle mielelle? Ja taatusti aiheuttaa.”
Tämäkin riippuu niin paljon tilanteesta, jos itse voit valita pari kolme pokaa kuussa ja tienata sillä tuplan keskipalkasta, on turvalliset tutut asiakkaat jne, tuskinpa tuo paljoa sielua rassaa. Varmasti moni perusduuni ottaa henkisesti kovemmalle. Taas tulee mieleen että ajattelet niitä elokuvien prostituoituja jotka kyynel silmässä ja toinen mustana ottaa vastaan miehiä jonossa vasten tahtoaan.
Ilmoita asiaton viesti
En ajattele. Ajattelen, että maksullista seksiä omasta vapaasta tahdostaan tarjoava päästää toisen ihmisen lähelleen, ottaa melkoisia riskejä, joutuu yleensä salailemaan ammatiaan. Ei tuo valinta voi olla pidemmän päälle kenellekään kovin onnistunut, vaikka ansiot olisivat hyvät ja pystyisi ikätovereita korkeampaan elintasoon.
Ilmoita asiaton viesti
”Ajattelen, että maksullista seksiä omasta vapaasta tahdostaan tarjoava päästää toisen ihmisen lähelleen, ottaa melkoisia riskejä,…”
Toki riski on aina olemassa tutunkin asiakkaan kanssa, mutta yleensä suomalaisten palveluita käyttää 50+v liikemiehet jotka käyttäytyy ihan ”herrasmiesmäisesti”. Osalla on rinkula sormessa, osa eronneita / leskiä. Ei näihin kalliimpiin naisiin ole nuorilla yleensä edes varaa.
”..joutuu yleensä salailemaan ammatiaan.”
Miksi näin olisi, toki jos vanhemmat vaikka äärikonservatiiveja jää todennäköisesti kertomatta, mutta tuskinpa tuostakaan hirveitä tunnontuskia tulee että yöunia menettäisi.
”Ei tuo valinta voi olla pidemmän päälle kenellekään kovin onnistunut, vaikka ansiot olisivat hyvät ja pystyisi ikätovereita korkeampaan elintasoon.”
Tunnen muutaman ”eläköityneen” ikäiseni joilla on uralta hankittu talot, mökit, autot ja nyt tekevät ihan muita yrittäjän töitä (yhdellä yritys USA:ssa, Suomesta kotoisin), kun oli ensin alkupanos laittaa omasta pussista (pun intended). Eihän monet jää gilf-ikään alalle, osa myös rahoittaa esim opiskeluaan ja tekee hommia ihan muutaman vuoden. Ei kaikille seksi ole mikään häpeä kuten sinulle tuntuu olevan ja onnistuminen kai on ihmisen itsensä määriteltävissä, eikä moralistien sivustalta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Anna paritukseen syyllisty, vaan Airbnb / asunnon omistaja jos kiinni jää.
Itsensä parittaminen on aika oksymoroni.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja varsinainen hotelli ei syyllisty myöskään paritukseen. Tiloja ei ole vuokrattu tuota toimintaa varten, vaan liittyy hotellin ydinbisnekseen eikä hotellilla ole velvollisuutta kysyä asiakkailta miksi on huoneen buukannut. Airbnb:n kohdalla voidaan katsoa, että kyse on kahden henkilön välisestä sopimuksesta tilan käyttöä koskien ja vuokraajan voidaan katsoa olevan velvollinen tietämään mitä siellä on tarkoitus touhuta. Aivan itsestään selvää ei toki ole sekään, taitaa liipata paritusta hyvin tulkinnanvaraisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Seksin myynti ja ostaminen on 100% laillista Suomessa, vain parituksen uhreilta ja alaikäisiltä ostaminen on kielletty.
Eikä tuollaista lakipykälää ole mitä väität.
Ilmoita asiaton viesti
Parituksessa on kyse ansaitsemisesta toisen harjoittaman prostituution avulla.
”Anna” ei syyllisty paritukseen.
Ilmoita asiaton viesti
VMP
Ilmoita asiaton viesti
Tunnen myös paritusta koskevan pykälän.
Parituksessa on kyse ansaitsemisesta toisen harjoittaman prostituution avulla.
RL 20:10 ja törkeä 20:11. Kannattaa sinunkin lukea.
Ilmoita asiaton viesti
Lue itse RL 20:10 ja 11 äläkä kirjoita skeidaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jahas, tyypillinen wannabe.
”Itselleen tai toiselle” tarkoittaa tässä, kuten niin usein juridisessa tekstissä kolmatta henkilöä, ei prostituoitua.
Petospykälä alkaa:
”Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen”
Ketä luulet tuon sanamuodon tarkoittavan?
Jokainen prostituoitu, joka toimii omasta tai vuokra-asunnosta täyttäisi sinun väärinymmärryksesi kautta rikoksen tunnusmerkistön. Poliisin tiedossa on varmasti satoja prostituoituja, mutta parituksesta on annettu pari tuomiota vuodessa.
Itseään ei voi parittaa. Äläkä ala jankkaamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Alan stigmasta kertoo paljon se, etteivät suomalaiset alan työntekijät juurikaan esiinny mediassa tai edes omissa ilmoituksissaan omilla kasvoillaan. Tässä toki poikkeus vahvistaa säännön ja esim. Tiia Forsbergin tuntevat kaikki lehtiä enemmän lukevat henkilöt.
Vaikka seksityö saattaakin tuoda osalle alan ihmisistä nopeita ja runsaita ansioita, se ei ole kultakaivos kaikille. Netin ”puskaradioissa” palveluntarjoajia arvostellaan suoraviivaisesti ja välillä jopa kärkevästi. Negatiivinen palaute saattaa pahimillaan romahduttaa ansiot, vaikka kyseessä olisi vain ilkeämielinen kiusanteko.
Osa alalla työskentelevistä kärsii mielenterveyden ongelmista, mikä on riski myös palveluja ostaville esim. ei toivottujen yhteydenottojen tai kiristyksen kohteeksi joutumisen osalta.
Aktiivinen seksityöläinen ei yleensä ole myöskään parisuhteessa tai perheellinen johtuen työnsä luonteesta. Tällöin myös tukiverkosto voi olla vähäinen tai jopa olematon. Harva julkimyöntää olevansa mukana seksibisneksessä, eikä pieniä kaksosia oikein voi jättää keskenään äidin piipahtaessa ”hotellilla.”
Jos seksityö on ainoa tulonlähde, siinä on myös yrittäjäriski. Tulot voivat olla hyvät, mutta menot myös sen mukaiset. Naturellinana on turha kuvitella pääsevänsä 250 euron tuntiansioille. Itseensä on panostettava.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaan olen päinvastoin yllättynyt siitä kuinka moni heistä viime vuosina on esiintynyt uutisissa julkisesti omilla kasvoillaan ja nimillään.
Ilmoita asiaton viesti
Hytösen avauksessa esitetään taas yksi esimerkki Ylen luonnonoikeuden vastaisesta julkaisutoiminnasta.
Yle on näköjään houkuttelemassa nuoria prostituution pariin
Ylen tulisi tukea miehen ja naisen avioliitolle rakentuvaa ydinperhettä sen sijaan, että nyt se ylistää naisia hyväksikäyttävää prostituutiota.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonoikeus
Ilmoita asiaton viesti
Ja kuolemantuomiota.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla väärä kommentti väärässä kommenttiketjussa?
Ilmoita asiaton viesti
Puhut nyt maailman vanhimmasta ammatista, joka on toteuttanut tytön tai hänen vanhempiensa toiveet.
Naisien myyminen kaduilla tai ravintoloissa on vain pienenpieni osa todellisuudesta.
Vanhemmat valitsevat tyttärilleen edullisia aviomiehiä hyötyäkseen naimakaupasta taloudellisesti. ”Myötäjäiset olivat tavanomaisia vielä jokin aika sitten.
Itse nain lesken, olla oli kolme pientä lasta ja hän etsi perheelleen elättäjää. Rakkaudesta ei senkään avioliiton solmimisen yhteydessä puhuttu. Minä sain nuoren kauniin naisen huolenpitoa ja nainen sai elättäjän lapsilleen. Raha siinä ratkaisi.
Aiheesta on monia versioita, mutta pääasa on että nainen myy kauneuttaan ja viehätysvoimaansa taloudellisia etuja vastaan, tai ostavat työpaikkansa jne.
Nainen on perusluonteeltaan materialisti ja ryhtyy monenlaisiin suhteisiin taloudellisia etuja vastaan.
Eeva Joenpelto kuvaa tällaista naista hyvin romaanissaan: ”Eeva Joenpelto: ”Elämän rouva, rouva Glad”. Näissä kuvaamissani tapauksissa naisella ei ole ”Parittajaa”.
”Ihmiset Suviyössä” Sillanpää kuvaa kuinka Torpan emäntä lyhentää velkaasa Isännälle makaamalla hänen kanssaan.
Turhaan arvostelemme naisia, jotka menestyvät maailmassa tuon miesten heikkouden avulla.
En ole huomannut surta eroa sosialistisessa- tai kapitalistisessajärjestelmässä asuvien naisten käyttäytymisessä.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta sinä taas puhut eri asiasta. Jos nainen ”myy kauneuttaan” saadakseen puolison tai ahdingossa oleva torpan emäntä makaa isännän kanssa (nykyversio voisi olla vuokranmaksu ”luonnossa”), niin kyse ei ole ammattiprostituutiosta, jota Ylen jutussa oleva Anna tekee. Tietysti tätäkin voi pitää huomaamisen, mutta mielestäni ero on melkoinen Ylen jutun Annaan verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä, että rikkaita miehiä jahtaavia naisia ei voi verrata ammattiprostituoituihin, vaikka molemmissa tapauksissa raha vaihtaakin omistajaa.
Rikkaiden miesten ympärillä parveileville on jo olemassa hyvä termi ”munahaukka”.
Kun taas naisen hänen omaisuutensa vuoksi naivaa miestä voi kutsua ”kotivävyksi”.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sanoisit kotikulmillaan”hyveellisesti, kunniallisesti, ja korkean moraalisesti” elävistä naisista, jotka haluavat mahdollisimman usein päästä Gambiaan ja vastaaviin paikkoihin, nauttimaan nuorten ”rantapoikarakkaidensa” seksipalveluista-pientä, tai vähän isompaakin korvausta vastaan…?
(…ehkä sorruin moralisoimaan itsekin, mutta naisen vastakommentti olisi mukava kuulla…?)
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai naiset saattavat myydä itseäänkertakauppana tai tukussa. Sinä ilmeisesti vierastat tukkukauppaa, mutta samasta moraalista siinä on kysymys.
Itse paheksun Parittajia ja heidän ammattiaan ja tapaa alistaa nainen tuotantoihmiseksi usein rikollisin keinoin kiristämällä. Parittaminen on todellista naisen hyväksikäyttöä ja iljettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tämäkin vielä. Tämä Nyky-Yle on sanalla sanoen hirveä laitos.
Jokin siinä mättää ja on mättänyt pahemman kerran kun Tuulen viemää ei ole voitu muka rasistisena esittää (tyyliin sitten vuoden -97 tms.), Hercule Poirot lopetettiin yhden nuoren arvioitsijan negatiivisen arvostelun jälkeen, Pikku Kakkonen ja MM-hiihdot uhataan lopettaa, kun Merja Ylä-Anttila ei saanut tahtoaan säästötalkoissa läpi.
Aivan järkyttävää verovarojen väärinkäyttöä.
Ilmoita asiaton viesti
Luoko porttous naiseen stigman/mieheen vai ei? – siis miesten silmissä.
Ammatinvalintaa ei edes tarvitse mdernisoida. Riittää varsin hyvin että osaa vastata seuraaviin kysymyksiin:
a) olisiko kiva viettää sessio porton luona?
b) olisiko kiva jos lasteni äiti olisi ollut portto?
c) olisiko kiva jos lasteni äiti ansaitsisi porttona perheellemme leipää?
d) olisiko kiva kulkea kadulla, maakunnassa porton rinnalla aviomiehenä
ja moikkailla siellä sun täällä asiakkaita, nykyisiä tai entisiä?
e) kykenisinkö ylipäätään elämään porton rinnalla hyvää elämää?
g) olisitko ylpeä jos tyttäresi / poikasi olisi portto?
Veikkaus: vastaukset osoittaisivat, että porttous on edelleen stigma ja tullee sitä olemaan pitkään.
Ilmoita asiaton viesti
Aikamoista ”toivemoralisointia-ja paheksuntaa” näissä kommenteissa,siitä vapaaehtoisesta ja fiksummastakin osasta seksipalvelujen tarjoajia, joiden osuus on mm. Orpo-Purran rotihallituksen aikana ”jostakin syystä” vain lisääntynyt?
– Ehkä mm. työttömien, pienipalkkaisten ja toimeentulon tukia tarvitsevien elämän kurjistamisen takia…tai ehkä jopa hallituksen kannustuksilla työllistymään ja yrittämään…?
Eräät seksipalveluja myyvät ovat jopa sanoneet, että seksuaalisesti erityisen aktiivisena harrastaisin seksiä paljon muutenkin, joten miksi en rahastakin?
Aivan eri asia on tuomittava ihmiskauppiaiden ja hämärien sutenöörien rikollinen toiminta, joiden uhreilta palveluiden ostaminenkin on rikollista sekin.
SS kysyi aikoinaan Sauli Niinistöltä, että pitäisikö bordellit sallia meilläkin, ja Sauli vastasi että olisi se ainakin työntekijöille turvallisempaa, kuin hämärien sutenöörien ”palveluksessa.”
– Mitä esim. Juha sanoisi armeijoiden takana toimivista ”kenttäbordelleista” ja ”isänmaallistenkin” hyökkääjien ja valloittajien, jopa joukkoraiskauksista…?!
Ilmoita asiaton viesti
Joskus tuli juttua kokeneiden isojen poikien kanssa Naisista ja heidän taidoistaan ja yhteenvedoksi saatiin:”Kyllä amattilainen aina amatörin voittaa vertailussa. Tämä ei ole minun henkilökohtainen mielipiteeni ja otanta lienee kuitenkin suppea.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan että ylen toimittajat yrittävät saada alennusta seksipalveluista näillä mainosjutuillaan. Vai olisivatko sitten hunaja-ansan uhreja?
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä niitä juttuja on tehty nimenomaan siksi, että edelleenkin suuren yleisön keskuudessa on vallinnut huomattavaa vääristymää käsityksessä kyseisen ansaintakeinon harjoittajien yleisestä tilanteesta. Niissä maissa, joissa avoin prostituutio on ollut käytännössä sallittua ja julkista kautta aikojen (esim. Saksa) ei juuri tällaisia uutisointeja tarvitse tehdä. Niillä ei ole mitään uutisarvoa.
Ilmoita asiaton viesti