Ylen neutraalia uutisointia Mantaqa-jengistä

Ylen sivuilla on juttu Mantaqa-jengin epäillyistä rikoksista ja Helsingin käräjäoikeudessa alkaneesta oikeudenkäynnistä jäseniä vastaan.

Juttu käsittelee melko laajasti tämän uuden järjestäytyneen rikollisorganisaation touhuja ja erityisesti 90-luvulla syntyneen ja jengiä johtavan veljeskolmikon epäiltyjä rikoksia.

Mitä YLE ei mainitse, on Mantaqan maahanmuuttajataustaisuus, vaikka mukana on kantasuomalaisiakin. Johtokolmikostakin halutaan kertoa, että he ovat Suomessa syntyneitä, mutta johtajien maahanmuuttajatausta ja jengin monikulttuurisuus näyttää olevan tabu, jota ei saa kertoa. Kaupallisella medialla kuten MTV:llä ei näytä olevan tällaista itsesensuuria.

Herää kysymys, miksi YLE haluaa häivyttää tämän puolen jengistä pois. Rikos on tietysti ihan sama ovatko tekijöinä Arska, Reiska ja Mara vaiko tekijät, joilla on ulkomaalaistaustaiset nimet, mutta Mantaqaa on mm. poliisi pitänyt merkittävänä juuri siksi, että kyseisen jengin myötä myös Suomessakin on viitteitä siitä, että ollaan siirtymässä Ruotsin tilanteeseen, jossa maahanmuuttajataustaiset jengit tehtailevat rikoksia ja pitävät valtaa tietyillä alueilla.

+17
Juha Hytönen
Keskusta

Työkseen isänmaan toivoja opettava peruskonservatiivi kepulainen ja maalla asuva äijä itäisestä Suomesta. Kestävyysjuoksua lappu rinnassa vuodesta 1984 ja toivottavasti vielä pitkään eteenpäin. Spesiaalialoja historia ja maanpuolustus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu