111 joukkoraiskausta vuodessa – poliisi salailee taustoja

Viime vuonna Saksan pääkaupungissa Berliinissä tapahtui 111 joukkoraiskausta, kertoo Die Bild.

Uhrien ikä vaihteli alle 6-vuotiaista yli 60-vuotiaisiin, mutta pääasiassa he olivat 14–40-vuotiaita. Rikokset tapahtuivat enimmäkseen kerrostaloissa ja puistoissa, mutta joukkoraiskauksia tehtiin myös vilkkailla paikoilla, kuten ravintoloissa, julkisissa liikennevälineissä, sekä jopa kouluissa ja vankiloissa. Poliisi tutki 106 mahdollista tekijää, joiden ikähaarukka oli laaja: nuorin oli alle 12-vuotias, ja kolme vanhinta yli 60-vuotiaita.

Berliinin osavaltion hallituksen mukaan muiden kuin saksalaisten epäiltyjen osuus oli 54 prosenttia, eli enemmistö epäillyistä ei ollut saksalaisia.

On tärkeää muistaa, että nykyään Saksan kansalaisuuden voi saada jo kolmen vuoden maassa olon jälkeen, ja melko kevyin perustein. Osa Saksan kansalaisista voi siis hyvinkin olla maahanmuuttotaustaisia. Tieto tästä olisi tärkeää, jotta ennaltaehkäisy voitaisiin kohdentaa oikein.

Tietyt tahot onkin keksinyt hyvän keinon maahanmuuttajataustaisten saksalaisten rikollisuuden salailuun kansalaisilta. Berliinin poliisi ei enää kirjaa rikoksentekijöiden maahanmuuttotaustaa, joten medialle usein ei voida enää tiedottaa tai antaa tietoa siitä, onko rikoksentekijällä maahanmuuttotaustaa vai ei.

Näistä Saksan tapahtumista harvemmin lukee Suomen mediassa. Tästä huolimatta maahanmuuttoon liittyvät ongelmat on tärkeä ottaa huomioon tulevissa eurovaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu