”Tappakaa toisinajattelijat!”
Viime viikonloppuna Saksassa järjestettiin mielenosoituksia ”oikeistoa vastaan” sekä ”demokratian puolustamiseksi”.
Taustalla on osittain valtion rahoittaman järjestön tekemä ”selvitys”. Kyseinen vasemmistolainen journalistijärjestö oli salakuunnellut konservatiivipoliitikkojen yksityistä tapaamista. Kyseiset takarivin poliitikot olivat tapaamisessaan keskustelleet mahdollisuuksista karkottaa enemmän laittomasti tai puolilaillisesti maassa olevia ulkomaalaisia.
Olen osittain eri mieltä keskustelujen sisällöstä, mutta on täysin demokratian mukaista keskustella oleskelulainsäädännön muutoksista. Näinhän vasemmistopuolueetkin tekevät – toki siellä keskustellaan toisen suuntaisista muutoksista. Osin vasemmistolaisen hallituksen rahoittama järjestö väänsi tapaamisesta (toki täysin tarkoituksenmukaisesti) skandaalin, tahallisesti väärintulkitsemalla sanottua.
Kyseinen tapaaminen oli jo marraskuussa. Järkevää vastausta ei ole kuultu, miksi kyseinen järjestö viestittää asiasta Saksan hallitukselle sattumalta hyvin sopivana ajankohtana noin kaksi kuukautta (!) tapahtuman jälkeen.
Saksan hallituksella ei ole viime aikoina mennyt kovin hyvin. Siirtolaiskriisi on vauhdissa, ja viime vuonna turvapaikanhakijoita saapui maahan ennätysmäärä. Samalla myös laittomien siirtolaisten oikeuksia on vahvistettu, ja Saksassa saa ennätysmäärän rahaa jopa silloin, kun turvapaikkahakemus hylätään. Saksassa on satojatuhansia enemmän tai vähemmän laittomasti maassa oleskelevia, joista merkittävä osa pitäisi lain mukaan karkottaa, mutta tähän ei poliittisista syistä ryhdytä.
Samaan aikaan Saksassa on hallituksen toimesta myös esimerkiksi suljettu viimeiset ydinvoimalat, mutta monet hiilivoimalat ovat edelleen toiminnassa. En itse ainakaan ymmärrä tätä logiikkaa, mikäli hiilidioksidi on suuri ongelma, mutta ehkä joku muu ymmärtänee?
Ainakin saksalaisista yhä harvempi ymmärtää hallituksen toimintaa: hallituspuolueiden kannatus on notkahtanut selvästi. Samalla AfD-puolueen kannatus on noussut, ollen nykyään yli 20 prosenttia, kun se vielä viime liittopäivävaaleissa oli 10 prosentin luokkaa.
Järkevä hallituspoliitikko vetäisi tästä johtopäätöksen, että nyt on ehkä aika muuttaa politiikkaa. Saksan hallitus ei ajattele näin. Hallitus on esimerkiksi vastikään päättänyt, että kansalaisuutta voi tietyin edellytyksin hakea jo kolme vuotta Saksaan saapumisen jälkeen, mikä vauhdittaa siirtolaiskriisiä entisestään. Tämä on täysin järjetöntä toimintaa, ottaen huomioon, että Saksan hallituksen ansioista turvapaikanhakijoita on jo viime vuosina saapunut ennätysmäärä.
Hallitus on syvässä kriisissä, mutta yhtäkkiä löytyy ratkaisu ongelmalle: oppositiopuolue. Korostan tässä vielä kerran: hallituksen rahoittama järjestö on hallitukselle sopivana ajankohtana tullut apuun, ja jopa vaatii nyt, että AfD-puolue tulisi kieltää. On siis paljon helpompaa vaatia puolueen kieltämistä, kuin keskustella sen sisällöstä tai muuttaa omaa politiikkaa järkevämpään suuntaan.
Saksassa tällä hetkellä järjestetyissä mielenosoituksissa halutaan siis puolustaa demokratiaa. Tämä on täysin naurettavaa, sillä käytännössä ainoa oppositiopuolue on oikeistopuolue AfD. Jos haluaa puolustaa demokratiaa, oppositiopuolueen kieltäminen ei yleensä auta. Jos puolueen näkemykset eivät miellytä, olisi ennemmin syytä keskustella puolueen sisällöstä ja esittää vaihtoehtoisia järkeviä näkemyksiä.
Onkin siis lähinnä absurdia, että hallituspuolueiden kannattajat järjestävät mielenosoituksia oppositiopuolueita vastaan. Vielä absurdimpaa on, että jopa Saksan liittokansleri sekä muut johtavat poliitikot osallistuivat mielenosoituksiin – ja näin harhauttivat mielenkiinnon pois oman hallituksensa virheistä. Kyseenalaistan toimintaa etenkin siksi, että näissä mielenosoituksissa on jopa kehotettu AfD:n poliitikkojen ja kannattajien tappamiseen. Lisäksi Saksan yleisradioyhtiön uutislähetyksissä on ENNEN mielenosoituksia tarkalleen lueteltu, missä, milloin ja miten mielenosoituksia järjestetään – ja käytännössä kehotettu osallistumaan mielenosoituksiin. Osasyy tähän lienee se, että vihreän on vaatinut yleisradioyhtiöstä vastuussa olevalta johtokunnassa, että mielenosoituksista oikeistoa vastaan pitäisi uutisoida paremmin ja enemmän.
Olen myös itse huolissani demokratian tilanteessa Saksassa, mutta hyvin eri tavalla, kuin viime viikonlopun mielenosoitukseen osallistuneet ajattelevat.
Kommentit (0)