Nuijasota ja Bensavero – Harkimo hommiin?

Nuijasota aiheutui Ruotsin rälssin majoittamiskustannuksista ja muista korvauksista. Kruunu rahasti kansan verille. Nuijasoturin hävisivät taistelunsa. Kunnioittakaamme heitä silti – he kaatuivat taistellessaan paremman huomisen puolesta.

Rälssin maksut nykyisessä Suomessa kurittavat kansaa kuin Nuijasodan aikoina.  Liikenteen verotuksen perustelut ovat kuin Rälssin perustelut aina ovat: ”teidän täytyy maksaa, sillä teillä on mistä verottaa…   olkaapa iloisi maksajia sillä oikeasti meidän pitäisi verottaa teitä paljon enemmän”.

***     ***

Ja astetta vakavammin. Suomessa bensaa ja dieseliä verotetaan tavalla, jonka vuoksi litrahinta on tällä hetkellä EU -maiden hintavimpia, ellei peräti juuri nyt kallein. Diesel-autoiluun liittyvä verotuskohtelu on vielä vaikeammin ymmärrettävissä. Nämä verot olisi yksinkertaisesti puolitettava! Silloin olisin iloinen veronmaksaja noiltakin osin.

Itse jo iäkkäänä en  tämän asian vuoksi enempää vaivaudu. Kunhan yritän usuttaa tekijämiehiä ja -naisia poliittisesti asian puolesta kamppailemaan. Kamppailu onnistuessaan toisi keulahahmoilleen huomattavat meriitit tulevaisuuden kannalta.

Toki Autoilevalla Kansalle on monia vaikutuskeinoja. Kansalaistottelemattomuus Elokapinan ja Greenpeacen mukaisesti on yksi väylä. Toinen Autoilevan Kansan vaikutuskeino on pehmeämpi. Nykyinen hallinto on jo kauan toivonut saavansa enemmän aktiivista kansalaispalautetta toimistaan. Sopivasti laaditut, kehittämishakuisesti kirjoitetut ystävälliset kirjeet oikeaan hallinto-osoitteeseen lähetettynä joudutaan myös käsittelemään raskaassa prosessissa….

Pienistä pisaroista muutostarve syntyy. Ja kun sopivasti laadittuja aloitteita on hallinnon eri tasoilla tarpeeksi, alkaa sisäinen muutospaine kasaantua. Joskus muutospaineet tuottavat linjavedon asiakaskunnan eduksi. Mahdollista kuitenkin olisi jos hallinto-alamaiset liiaksi lähettävät aloitekirjeitä se, että hallinto ja demokratia sulkeutuu kansalta lainsäädäntöä muuttamalla. Se olisikin sitten toinen todellisuus eikä sitä kannata vielä ajatella.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu