Suomi sitten allekirjoitti uuden turvallisuussopimuksen

Suomi on kahdeksantena maana allekirjoittanut kahdenkeskisen turvallisuussopimuksen Ukrainan kanssa.

” Sopimus sisältää muun muassa poliittista tukea, tukea Ukrainan puolustukselle ja turvallisuudelle sekä tukea Ukrainan uudistuksille ja jälleenrakennukselle. Puolustussektorille annettavan tuen kerrotaan sisältävän tulevaisuudessa muun muassa ampumatarvikkeita. Sopimuksen mukaan Suomi selvittää myös uusia keinoja, joilla Suomen tukea puolustukselle voitaisiin vahvistaa.

Sopimuksessa todetaan, että Ukrainan paikka on sotilasliitto Natossa ja että maan tulevaisuus on Euroopan unionissa. Sopimuksessa on kirjaus myös siitä, kuinka toimitaan, jos Venäjä tulevaisuudessa hyökkää aseellisesti Ukrainaa vastaan.”

Mitenkä Palstaraati asiaan suhtautuu?

Minua kiinnostaa erityisesti se, miten tämä sopimus konkreetisti palvelee Suomen etua? – joko suoraa taloudellista tai epäsuoremmin taloudellis-sosiaalista hyötyä.

Ps. Toivoisin kommenttien tarjoavan ajattelun aineksia. Perustelu kommentti on ilo mielelle ja ajattelulle, erityisesti ilahduttava jos sen avulla oppii jotakin uutta ajattelunsa virheistä tahi tiedonpuute poistuu. Kiitoksia siis heille jo ennakkoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu